2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Vajinismus Tedavi Sonrası Dönem
MAKALE #12489 © Yazan Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ | Yayın Nisan 2014 | 3,171 Okuyucu
Vajinismus tedavisi sonrası dönemde hayat başkadır. Hem de bambaşka…
Tedavi sonrasında sizi belki de şu an hayal bile edemeyeceğiniz bir dönem beklemektedir.

Vajinismus tedavisi sonrası neler değişir?

Vajinismus tedavisi sonrası dönemde hayatınızda son derece olumlu gelişmeler olacaktır. Bu bölümde vajinismus tedavisi sonrası dönemde neler yaşayacağınızı ve neler hissedeceğinizi sizinle paylaşıyoruz.

Vajinismus “öğrenilmiş bir çaresizliktir”

Bizler vajinismus hastalığını kişilerin hayatlarında yaşadıkları “kazanılmış bir başarısızlık” veya ‘’öğrenilmiş çaresizlik’’ olarak görmekteyiz. Yani işlerinde, eğitim hayatında, profesyonel kariyerinde hep başarılara imza atan, genel hayat akışında bu “başarılı insanların” cinsellik gibi aslında pek çok kişinin, hatta okuma yazma bilmeyen insanların bile yapabildiği işlevi yapamamaları kendilerine olan güvenini sarsmakta, öz güven yitimine neden olmakta, kendilerini mutsuz ve başarısız hissetmelerine sebep olmaktadır. Vajinismus zaman içinde kişilerin yalnızca cinsel hayatlarını değil, hayatlarının her alanını etkileyen bir probleme dönüşür.

Hayatlarında her ne kadar mutlu olmayı, gülmeyi, güzel işler yapmayı deneseler ve başarılı olmak için sürekli çalışsalar bile beyinlerindeki sabit bir düşünce kendilerini sürekli rahatsız etmekte ve huzursuzluk vermektedir. Bu sabit düşünce yaşanan vajinismus sorunu yani cinsel başarısızlıktır.

Vajinismus tedavisi sonrası eşleriyle rahat bir şekilde ilişkiye girebilmek vajinismus hastalarının “yaşamlarındaki bir dönüm noktası” olmaktadır. Hayata yeniden sımsıkı bağlanma, geçmişteki kötü anıları artık geride bırakma, evliliğe yeniden ve daha normal bir şekilde karı koca olarak devam edebilme evlilik veya beraberliklerdeki yeni yaşam enerjisi haline gelmektedir.

Vajinismus tedavi sonrası dönemde eşinizle ilişkileriniz daha iyiye gidecektir…
İlginçtir ki; cinsel terapi sonrası vajinismus sorununu yenen hastaların kendilerine bakışları dahi değişmektedir. Cinsel tedavi sonrası hastaların kendilerini daha feminen görmekte, giyimleri, duruşları, makyajları, oturuşları dahi değişmekte, hayatlarındaki bu en büyük korkularını yenmenin verdiği rahatlık ve mutluluk tüm ruhlarına işlemektedir.
Bu değişiklikleri dışarıdan bile fark etmek rahatlıkla mümkün olmaktadır. Hatta hastalarımızdan vajinismus tedavisi sonrası aldığımız geri bildirimlerde iş arkadaşları tarafından “sende değişiklikler görüyorum, eskisi gibi sinirli ve gergin değilsin, artık çok daha sakin ve rahat bir halin var, hayırdır hayatında ne değişti?” gibi değerlendirmeler yapıldığını ve bunları da hastaların kendi içlerinde tatlı bir gülümseme ile cevap verdiklerini işitmekteyiz.

Hayatınızdaki ve evliliğinizdeki bu en büyük sıkıntıyı bu vajinismus hastalığını yendikten sonra evliliğiniz çok daha anlam kazanacak, kendinizi ve eşinizi çok daha fazla seveceksiniz. Eşiniz de sizi çok daha fazla sevecek ve tüm bu olumlu etkiler dalga dalga iş hayatınıza ve sosyal hayatınıza yansıyacak, kendinize olan öz güveniniz artacak, işinizde ve kariyerinizde çok daha başarılı bir insan konumuna geleceksiniz.
Vajinismus tedavisi sonrası dönem içinde;
• Vajina içine fitil, tampon yerleştirebileceksiniz
• Sağlıklı kadınlar gibi jinekolog kontrollerine gidebilecek; rahat bir şekilde vajinal (jinekolojik) muayene ve pap smear tetkiklerinizi yaptırabileceksiniz
• Kendinize duyduğunuz güven artacak, çok daha mutlu hissedecek, geleceğe hep umutla bakacaksınız
• Dilerseniz ileriki zamanlarda normal doğum dahi yapabileceksiniz
• Zaman içinde cinsel ilişkide duyduğunuz haz ve tatmin artacak, cinselliğin önemini ve anlamını çok daha iyi kavrayacaksınız.
• Evlilik ilişkiniz düzene girecek, eğer aranızda sebebi belirsiz tartışmalarınız varsa bunlar sonlanacak, eşiniz ile oluşturduğunuz sevgi bağınız güçlenecektir.

Maalesef vajinismus sorunlarının üzerini örtüp cinsel tedavilerini erteleyen, tedavilerden yıllarca kaçınan ve yıllarca bu ağır yükü gereksiz yere omuzlarında taşıyan hastalar, bu kadar kolay ve kısa bir zaman içinde sorunları çözüldüğünde “keşke çok daha önceden gelseydik, kendi başımıza aşacağımız bir durum değilmiş” demekten kendilerini alamazlar.

Yanlış veya eksik tedaviler umut kırıcıdır

Hastaların pek çoğu maalesef gittikleri yanlış yerlerde uygulanan, tecrübe ve bilgi sahibi olmayan hekimler tarafından yanlış tedavilerin kurbanı olmakta, sorunları çözülmek bir yana daha da büyümekte, hekim ve cinsel terapistlere olan güvenleri azaldığından ötürü de ileriki zamanlarda tedavileri düşünmemekte, evliliklerini “aseksüel” şekilde sürdürmeyi tercih etmektedirler.

Eğitim düzeyi yüksek olsa bile, hastalar arasında cinci hocalara, türbelere, şarlatanlara giden pek çok çift bulunmaktadır. Maddi ve manevi kayıplara uğramamak için vajinismus ve diğer cinsel sorunlar ile ilgili bilimsel çalışan doğru adresi baştan bulmak son derece önemlidir.

Vajinismus ve diğer cinsel sorunlar doğru merkezde, doğru cinsel tedavi ile % 100 çözümü olan problemlerdir.

İlk yapmanız gereken bu konuda bilimselliği olan müesseseleri araştırmak, daha sonra da bir an önce tedaviye karar vererek harekete geçmek yani “tedaviye başlamak”. Göreceksiniz ki; siz de tedavi ettiğimiz tüm hastalarımız gibi bu sorununuzdan en kolay ve en rahat bir şekilde kurtulacaksınız.

Zaman içinde hamile kalmanız ve sağlıklı bir bebek dünyaya getirmeniz geçmişte yaşamış olduğunuz tüm bu sıkıntıların üzerini örtecektir.

Vajinismus tedavisi sonrası dönem farklıdır…

Vajinismus tedavisi sonrası hayatınızda yepyeni bir sayfa açılacak; evliliğiniz çok daha iyi bir şekilde düzene girecek, hem kendinizi daha çok sevecek ve beğenecek, hem de eşinizin size olan sevgisi ve bağlılığı katlanarak artacaktır.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Vajinismus Tedavi Sonrası Dönem" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Süleyman ESERDAĞ Fotoğraf
Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
İstanbul
Doktor "Kadın Hastalıkları ve Doğum - Jinekoloji"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ'ın Yazıları
► Doğum Sonrası Dönem ve Kontrasepsiyon Prof.Dr.İlker GÜNYELİ
► Vajinismus Tedavi Yöntemleri Doç.Op.Dr.Nermin KÖŞÜŞ
► Vajinismus Tedavi Fiyatları Op.Dr.Süleyman ESERDAĞ
► Vajinismus Tanı ve Tedavi Protokolleri Dr.Şaban KARAYAĞIZ
► Ön Çapraz Bağ Ameliyatı Sonrası Fizik Tedavi Dr.Fzt.Halil İbrahim KURMAZ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Vajinismus Tedavi Sonrası Dönem' başlığıyla benzeşen toplam 73 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Vajinismus Tedavisi Nisan 2014
► Vajinismus Egzersizleri Nisan 2014
► Vajinismus Belirtileri Nisan 2014
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:07
Top