2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



14 Şubat Sevgililer Günü Kabusunuz Olmasın
MAKALE #14083 © Yazan Nazlı ÇALIŞKAN | Yayın Ocak 2015 | 3,901 Okuyucu
14 ŞUBAT SEVGİLİLER GÜNÜ KABUSUNUZ OLMASIN
Bugün 14 şubat sevgililer günü bir çok çiftin heyecanlandığı büyük bir merakla partnerinin onun için ne hazırladığını beklediği bir gündür. Peki bu 14 şubat da ne oldu da sevgililer bu kadar harekete geçiyor.14 Şubat ın tarihçesine bakacak olursak Papaz Valentine isimli bir rahibin zina eden gençlere sahip çıkması sebebiyle devlet tarafından öldürüldüğü 14 şubat anısına kutlanmaktadır. Valentine ismi batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi ve sevgili anlamlarında kullanılmaktadır. Ayrıca Şubat ayının aşk ile ilişkisi antik çağ dönemlerine dayanmaktadır. 14 Şubat, 1800 yıllarda Amerikalı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay halini almıştır.

Sevgililer günü de diğer özel günler gibi ticaretin canlandığı günlerden biridir. Özellikle çikolata ve çiçek sektöründe ciddi anlamda bir artış görülmektedir. Çünkü; çikolata insana mutluluk hormonu salgılar çiçek ise bir kadının kalbine aşk mesajını ona değer, verdiğimizin mesajını, benim için önemlisin mesajını doğrudan gönderen bir araçtır. Ticaretin canlandığı sektörlerden bazıları da restoranlar iç çamaşırı mağazalarıdır. Çiftler bu özel günde baş başa mum ışığında keman piyano eşliğinde bir yemek yemeği tercih eder ve gecenin sonun da ise cinselliği ön plana çıkarıcı kırmızı ağırlıklı kıyafetler tercih ederler. O gün ise kırmızının günü ilan edilir. Aşkın rengi dediğimiz kırmızı ile donatılır her yer. Bir başka sektör canlanması da kuyumcularda gerçekleşir. O güne özel kampanyalar başlatılır çünkü bir çok kadının evlenme teklifi aldığı özel bir gündür 14 Şubat .
Bu anlattıklarımız elbette ki bütün kadınların yaşamayı arzuladığı durumlardır. Bu durumları yaşayamamak yoksul insanlar için bir yıkım oluşturduğu da maalesef ki kaçınılmaz bir gerçektir. Eşler bu noktada birbirlerini başkalarının eşleriyle kıyaslama içine girmekte ve özel gün dediğimiz aslında mutluluğu yaşayacağımız o gün ilişkimize zarar verir hale gelmektedir. Bu satırları okurken hocam o zaman bugünler neden var kaldırılsın dediklerinizi duyar gibiyim ve sizi anlıyorum da ama maalesef ki modern çağ da özelliklede kapitalizmin etkisiyle bunların kaldırılması nerdeyse imkansız çünkü bir çok kişi bu tarihler sayesinde evine ekmek götürmektedir. Bizim bu noktada ki amacımız bu özel tarihlerin ilişkimizi olumsuz yönde etkilemesini önlemek olacaktır.
Bu sevgililer gününde çiftler birbirini mutlu etmek için harekete geçsin bizlerin bugünleri kutlama gibi bir amacımız yok amaç çiftlerin birbirini hatırlamasında bugünlerin aracı olması eğer ki siz bugünlere gerek kalmadan eşinizi hatırlayıp onu mutlu edebiliyorsanız hayatınıza renk katabiliyorsanız ne mutlu ki size ama bazı insanların aracıya yönlendirilmeye de ihtiyacı vardır. İşte bu tarihlerde bizim için o araçlardan biri olmalı. Bu tarihleri devasa bir şekilde kutlamak yerine eşlerimize sevgililerimize elimizden geldiği kadar kendimizi zora sokmadan küçük bir hediye alabiliriz veya içimizden gelen bir mektup bir şiir de karşımızdakini mutlu etmeye yetecektir. Peygamber efendimizin (sav) dediği gibi ‘’ Hediyeleşin ki birbirinize olan sevginiz artsın’’ bu noktada önemli olan o kişiyi önemsediğinizi göstermektir hediyeniz ne kadar pahalı ise ona aşkınızın büyük olduğunu göstermeyecektir. Sadece özel tarihlerde sevginizi göstermek zorunda da değilsiniz sevdiğiniz özlediğiniz hatırladığınız her an sevginizi göstermenizi öneriyorum ama eğer ki bunu yapamıyorsak bu özel tarihler bize sadece aracılık etsin. Sevdiğiniz insanın yüzünde ki gülümsemenin sebebi olun . Sevgiyle Huzurla kalın…

NAZLI ÇALIŞKAN
Aile ve Evlilik Danışmanı
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"14 Şubat Sevgililer Günü Kabusunuz Olmasın" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Nazlı ÇALIŞKAN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Nazlı ÇALIŞKAN'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nazlı ÇALIŞKAN Fotoğraf
Nazlı ÇALIŞKAN
Konya (Online hizmet de veriyor)
Psikolojik Danışmanlık Yüksek Lisans Mezunu
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi50 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Nazlı ÇALIŞKAN'ın Yazıları
► Kaprisli Sevgililer Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
► Sevgililer Gününe Özel.. Psk.Burçin KOYUNCU
► Narsisistler, Acımasız Sevgililer! Psk.Rüveyda ÇELENK YILMAZ
► Erken Boşalma Kaderiniz Olmasın Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
► Sömestr Tatili Kabus Olmasın S.Melek ÇAVUŞ KILIÇ
► Karne Günü Psk.M. Emin BAYRAKTAR
► İlk Doğum Günü Psk.Serap DUYGULU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında '14 Şubat Sevgililer Günü Kabusunuz Olmasın' başlığıyla benzeşen toplam 20 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Erken Boşalma Nisan 2015
◊ Çocuklarla İletişim Nisan 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:07
Top