2007'den Bugüne 92,312 Tavsiye, 28,221 Uzman ve 19,978 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Ameliyatsız Estetik İşlemler
MAKALE #14588 © Yazan Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ | Yayın Nisan 2015 | 3,108 Okuyucu
PRP (Platellet Rich Plasma = Trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma)

PRP vücuttan alınan kanın bazı aktivatörler ile karıştırılarak özel tüplerde santrifüj edilmesi ile elde edilen büyüme faktörleri ve trombositten zengin kısmın yeniden vücuda enjeksiyonu işlemidir.

Trombositler ve serum içindeki büyüme faktörleri ciltte inflamasyon yaratarak kollagen sentezini aktive eder. Bu da cildin yenilenmesi tazelenmesi ile sonuçlanır. Ayrıca küçük alanlarda dolgu malzemesi gibi kullanılabilir.

PRP bir kök hücre tedavisi değildir ancak dolaylı olarak kök hücreleri uyarmaktadır. Citte oluşturduğu reaksiyon ile kök hücrelerin enjekte edilen bölgeye yönlenmesi aktive etmektedir. Böylece ciltte yenilenme süreci başlamaktadır.

PRP (PLATELLET RİCH PLASMA )

PRP yüzde kırışıklık tedavisi, akne skarlarında, diğer skarlı alanlarda, leke tedavisinde kullanılabilir. Ayrıca saç köklerini canlandırır,saçı besler. Bu yüzden saç dökülmelerini azaltmaya yardımcıdır. Ayrıca saç ekimi uygulanmış kişilerde saç köklerinin beslenmesini sahaya tutunmasını artırır.

PRP kişinin kendi kanından elde edilen bir serum olması nedeniyle yan etki oluşturmaz. Allerjik bulgulara rastlanmaz. Uygulama bölgesinde şişlik morluk olabilir.

Seanslar halinde uygulanması uygundur. Genel olarak 2 haftada bir uygulanır. Mezoterapi dolgu uygulamaları ile birlikte kullanılabilir. 3-4 seans uygulandıktan sonra sonuç ortaya çıkar. Gerekirse 1 yıl sonra seanslar tekrarlanır.

PRP doğru kit kullanıldığında herhangi bir enfeksiyon riski taşımaz. Uygun kitler kişiye özel setler şeklinde üretilmektedir.

BOTOKSLA YAZA HAZIRLANIN

Yaz aylarının yaklaşması ile görselliğin ön plana çıktığı bu mevsimde herkes kendini yenilemek ister. Tatilde çekilen fotoğraflarda daha pürüzsüz,kırışıksız,dinamik görünmeyi kim istemez. O zaman tatil öncesi kendinize bir botoks arası verin.

Botoks sanılanın aksine yılan zehiri değil Clostridium Botulinum bakterisinin toksinidir. Kasların çalışmasını durdurarak kas aktivitesi ile oluşan kırışıklıkların açılmasını sağlar. Botoks bir dolgu maddesi değildir enjeksiyon alanında dolgunluk yaratmaz. Önemli olan deneyimli kişiler tarafından gerekli dozda uygun bölgelere enjekte edilmesidir.

Uygulama yaklaış 10-15 dakika sürer, uygulama sonrasında özel bir bakıma ihtiyaç yoktur. İş ve sosyal hayatınız ahemen dönebilirsiniz. İlk günlerde enjeksiyon bölgesinde gerginlik hissedebilirsiniz ancak tam etki enjeksiyon sonrası 2.haftada ortaya çıkar.

Botoks uygulamasının başarılı olduğunun göstergesi doğal mimikler bozulmadan kırışıklıkların ortadan kaldırılmasıdır. Botoks etkisi ortalama 6 ay kadar sürer, etkisi geçmeye başladığında yavaş yavaş kırışıklıkların geri döndüğünü farkedilir. Bu süre kişiden kişiye değişebilir.

Botoks kırışıklıkların ortadan kaldırılmasının yanıda terleme tedavisinde, ağız kenarındaki düşüklüklerin kaldırılmasında, gülerken dişlerin aşırı görünmesine neden olan dudak deformitelerinde kaş kaldırmada kullanılabilir.

İş ve sosyal hayatınız etkilenmeden kısa ve etkin bir yöntemle daha dinamik ve kırışıksız bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Ayrıca botoks uygulanan hastalarda migren ataklarının oldukça azaldığı görülmüştür.

YEMEK MOLASI MI ?ESTETİK MOLASI MI ?
Günümüzde pekçok kişi artık kısa sürede sonuç veren, iş veya sosyal hayatta kısıtlanmaya neden olmayan estetik işlemleri tercih ediyor. Yurt dışında "lunch time" işlemler olarak adlandırılan estetik müdahalelerin sayısı giderek artıyor.

Öğlen tatili için ofisinden çıkıp estetik işlemini yaptırıp mola bitiminde işe dönebilmek oldukça konforlu. Öğlen arası işlemler arasında Botoks uygulamaları birinci sırada ve uzun süre liderliğini koruyacağa benziyor. Dolgu uygulamaları, peeling, mezoterapi, PRP öğlen molasında uygulanabilecek işlemler.

Orta yaşlı bayanlar en çok yüzde erken oluşan kırışıklıklardan ve volum kayıplarından şikayetçiler. Kısa süreli estetik dokunuşlar ile daha güzel bir yüze sahip olunabilir. Botoks kırışıklıklarda oldukça etkili bir tedavi yöntemi, işlemin 15 dk kadar kısa sürmesi, kesin sonuç alınabilmesi giderek daha fazla tercih edilmesini sağlıyor.

Hyaluronik asit dolguları ile yanakta volum artışı sağlanabilir, göz altında oluşan çökük halkalar,burun yanak hattında oluşan çukurluklar doldurulabilir. Böylece daha genç görünümlü bir yüze sahip olunabilir.

Sadece kadınların öğlen arası estetik işlemlerine ilgi gösterdiğini düşünmeyin artık pekçok erkek kısa süreli dokunuşlarla kendini yenileyerek öğleden sonra işine dönüyor

Plastik Cerrahlar olarak cerrahi yöntemleri geliştirmek içim hergün yeni adımlar atsak da cerrahi olmayan estetik işlemlerin giderek daha fazla tercih edildiğini izliyoruz.

Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Ameliyatsız Estetik İşlemler" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ'ın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Nurgül ALTUNTAŞ Fotoğraf
Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ
Kocaeli
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Nurgül ALTUNTAŞ'ın Makaleleri
► Ameliyatsız Estetik Dr.Güner UYSAL
► Ameliyatsız Estetik Uygulamaları Op.Dr.Eser AYDOĞDU
► Estetik Cerrahide Yeni Trendler ve Yaz Öncesi Estetik Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Estetik, Sanat ve Estetik Cerrahi Op.Dr.Esra ÇELİK
► Ameliyatsız Yüz Estetiği Op.Dr.Eser AYDOĞDU
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,978 uzman makalesi arasında 'Ameliyatsız Estetik İşlemler' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► İyi Huylu Benler Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


14:51
Top