2007'den Bugüne 92,313 Tavsiye, 28,222 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Detoks İçin En İyi 8 Besin
MAKALE #15173 © Yazan Dyt.Fatma GÖNEN | Yayın Ağustos 2015 | 3,476 Okuyucu
Detoks, sözlük anlamı toksinlerden arınmak, temizlenmek demek.Hangi durumlarda detoksa ihtiyacınız olur? Örneğin tatildesiniz ipin ucunu kaçırdınız ya da önceki akşam alkolü fazla kaçırdınız, çok fazla tuzlu ve fast food ağırlıklı beslendiniz. İşte bu durumlarda beslenmenize şöyle bir çekidüzen verip, midenizi biraz rahatlatmaya ihtiyacınız olacaktır. Bir haftalık tatilin dönüşündeki bir hafta ya da 3-4 gün daha hafif beslenmek sizin kurtarıcınız olur. Peki nasıl detoks yapılabilir? Hangi besinler etkilidir?

Lahana

Lahana yüksek kortizol düzeyinin ciltte oluşturduğu hızlı bozulmalara, kırışıklıkların belirginleşmesine karşı koyan bir besindir. Yüksek kortizol seviyelerini düşürmeye yardımcıdır.Vücutta kortizol yapımından adrenal bezler sorumludur. Lahana gibi antiinflamatuar özelliği olan ve A-E-C vitamininden zengin besinler kortizol seviyesinin düşürmede olumlu etkilere sahiptir. Aynı zamanda göz çevresi kırışıklıklarını da azaltır. Mor lahana yeşile göre 6-8 kat daha fazla C vitamini içerir.

Dere otu

Yavaş kan dolaşımının ya da yetersiz kan,oksijen ve besin ögesinin sıklıkla göstergesi olan yamalı ve düzensiz ciltlerin üstesinden gelen bir güzellik besinidir. Yavaş kan dolaşımı büyük bir sorun olup saç dökülmesinden cilt koyulaşmasına kadar birçok sağlık sorununa yol açabilir. Dere otu dokularda iyi bir kan dolaşımını sağlar ve ışıldayan bir cilt için temizler, oksijenle dolmasını sağlar. Kırmızı kan hücrelerinin vücut ve deriye daha fazla oksijen taşımasını sağlayan demir içeren bir besindir. Ayrıca donuk cilt oluşumunu önlemeye yardımcı kalsiyum ve iyot bakımından da zengindir.

Kırmızı Pancar

Kırmızı pancar soluk gözlerinizi aydınlatan ve lenf sisteminizi canladırmaya yardımcı olabilen bir besindir.Lenf sisteminin canlanması gözlerinizin parlaklığıyla sizi gençliğinize geri döndürmeye yardımcı olur.Pancar yüksek demir içerir aynı zamanda karaciğer ve lenf sağlığını destekleyen antioksidan olan betasiyanin içerir. Pancar vücudu göze giden kılcaldamarların da olduğu toksinlerden ve kan birikimlerinden arındıran doğal bir kolon temizleyicidir. Yüzde %400 kanda oksijen taşıma kapasitesini artırır.

Kişniş

Anti selülit etkisiyle yağ hücrelerini büyüten selülit görünümünü artırabilen ağır metallerin vücuttan atımına yardımcıdır. Aynı etkilere sahip maydanoz da bir alternatiftir.

Yulaf

Selülitlerle savaşan bir diğer besindir. Doğal ve işelenmemiş olmalıdır, Yüksek lif içeriğiyle uzun dönem selülit karşıtı etkisi bulunmaktadır. Lif yağ hücrelerinden açığa çıkan toksinlerin temizlenmesi ve yok edilmesine yardımcıdır, bu sayede vücutta yeniden dolaşıma katılıp selülite dönüşmesine engel olunmuş olur.

Turunçgiller

Ciltte kolejen yapımı ve görünür selülit oluşumunu önleyen C vitamini kaynağı selülitlerle savaşan bir diğer besindir. Mide rahatsızlığınız yoksa aç karnına tüketin.

Ceviz

Cildinizin daha yumuşak ve güzel olmasına yardımcı bir güzellik besinidir. Hücre membranını oksidatif hasara karşı güçlendiren ve eklemleri kayganlaştıran etkisi vardır. Omega 3 içeriğiyle cildi güçlendirir ve daha esnek yapar. Ceviz gibi güzellik yağları yaşla bağlı lekeleri, deride sarkmaları, saçtaki incelmeleri, yılların getirdiklerini geri götürebilir. Ceviz et, baharatlar, salatalarla zenginleştirilip tüketilebilir.

Ayçekirdeği

Hücresel zarara yol açan serbest radikallerden arınmaya yardımcıdır. Önceden var olan yaşlılık lekelerini ortadan kaldırmak ve onları engellemeye yardımcı olabilen E vitamininden zengindir.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Detoks İçin En İyi 8 Besin" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Fatma GÖNEN'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Fatma GÖNEN'in izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma GÖNEN'in Makaleleri
► Detoks Nedir? Evde Detoks Nasıl Yapılır? ÇOK OKUNUYOR Dyt.Perran AYDEMİR
► Kışın Kilo Almamak İçin Detoks Şart! Dyt.Burçin ÇELİKEZER
► Sağlıklı Saçlar İçin Top 10 Besin ÇOK OKUNUYOR Dyt.Merve TIĞLI
► Detoks Nedir? Dyt.Ayşegül YILMAZ
► Detoks Nedir? Dyt.Tuğçe SERT
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Detoks İçin En İyi 8 Besin' başlığıyla benzeşen toplam 21 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Doğru Diyet İlkeleri Ağustos 2015
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:54
Top