2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bilinçaltı Temizliği
MAKALE #16563 © Yazan İnci KAVİ | Yayın Nisan 2016 | 3,879 Okuyucu
BİLİNÇALTI

Bilinçaltı canlıyı korumaya programlanmış bir organizasyondur. İlk çağlardan bu yana başkalaşıma ve mutasyona uğramamıştır, hep aynıdır. Dolayısıyla ilkeldir. 1-0 mantığı ile çalışır. Bir durum bilinçaltına göre ya doğrudur ya yanlıştır. Üçüncü bir seçenek, tartışmaya, değişkenlere açık bir gri alan yoktur. Yaşadığımız pek çok sorunun altında bilinçaltının bu çalışma biçimi yatmaktadır.

BİLİNÇALTINDA SORUN NASIL OLUŞUR?

Bilinçaltı bir şeyle başka bir şey arasında ilişki kurarak sistemini işletir. Ama bu kurulan ilişkiler arasında mantık ve tutarlılık olması gerekmez. İki şey tesadüfen aynı anda olmuşsa bilinçaltı her zaman bu iki şeyi birbiriyle ilişkilendirme eğilimindedir. Sürekli yüksek sesle konuşarak kendisini eleştiren ebeveyne sahip olan bir kişi, her yüksek sesi içeriğine bakmadan eleştiri gibi algılayabilir.

Bilinçaltı en yoğun olarak bilinçli beyin fonksiyonlarımızın oluşmadığı bebeklik, çocukluk yıllarında şekillenir. Bizler yaklaşık olarak 12 yaşımıza kadar sadece somut düşünürüz. Bize söylenen her cümleyi olduğu gibi kabul ederiz. Ablamız bize salak diye bağırdığı zaman bunu gerçekten salak olduğumuz için söylendiğini düşünürüz. Soyutlama yeteneğimiz henüz gelişmemiştir ve anlamsal düşünemeyiz. "Ablam şu anda mutsuz, kızgın; bu yüzden böyle davranıyor" diyemeyiz.

Tüm bu ilişkiler duygusal enerji ile korunur. Önce bilinçaltının bu ilişkilerini tespit etmek, sonra da duygusal sıkışıklığı zihinsel değişim teknikleriyle ortadan kaldırmadan huzurlu bir yaşam pek mümkün değildir. Huzurlu bir hayat ancak bilinçaltınızın yeniden düzenlenmesi ve organize edilmesi ile mümkün olacaktır Sorun da genellikle buradadır. Danışanlarımla çalışırken on iki yaş altı bir hikâye çalışmazsam sorunun aslında tam olarak çözülmediğini bilirim.

BİLİNÇALTI NASIL TEMİZLENİR ?

Bilinçaltı, değiştirilebilir, düzenlenebilir, temizlenebilir, yeniden doğrusu öğretilebilir bir mekanizmadır. Hatalı öğrenmelerimiz, yargılarımız, düşünce kalıplarımız otonom davranışlarımız, savunma sistemimiz ve olaylar karşısındaki duygusal reflekslerimiz, mantık yürütmelerimiz... Bunların her birinde tek tek geçersiz olan kaldırılarak yerine geçerli olan konulabilir. Tek sorun bunun herkesin kolaylıkla yapabileceği kadar basit olmayışıdır. Zorluğu, bunu yapabilecek bilgiye ulaşamamaktan dolayı değil, bu değişimin sağlanabilmesi için hem danışanın hem de danışmanın gerçekten güçlü bir enerjiyle, sabırla, emekle bu konu üzerinde çalışmaları gerekliliğinden kaynaklanır.

Geleceğimizi yaşadığımız olaylar değil, o olaylara verdiğimiz anlamlar şekillendirir.’ Bu yüzden geçmişte yaşadığımız kötü anıları silemeyiz ama onların anlamlarını değiştirebiliriz.

Peki, Geçmişte Bizi Rahatsız Eden Bir Olayı Nasıl Değiştirebiliriz?

1) Olanı Olduğu Gibi Görme:

Olayı yaşadığımız andaki olguyu yeniden yapılandırma, durumun aslında ne olduğunu keşfetme.

2) Anlam Değiştirme:

Hipnoz altında güçlü bir kimlik (kendi yetişkin haliniz, Süpermen vb.) ile geçmişe dönüp sizi rahatsız eden olayla yüzleşebilirsiniz. Sizi rahatsız eden o ana, o anıya giderek tam olarak yaşanmış sahnenin içine girebilir, o olayı bir kez daha yaşayabilirsiniz. Muhtemelen bu olay sizi o güçlü/yetişkin kimliğin içinde çok farklı hissettirecektir.

Güçlü bir kimlikle anlam değiştirme olaylarla yüzleşmenizi ve durumu objektif gözle görmenizi sağlayacaktır. O olay artık bilinçaltınızda acı veren bir olay olmaktan çıkacaktır.

3) Resimlerin Boyutları ve Seslerini Değiştirme:

Zihnimizdeki tüm kayıtlar beş duyumuzdan gelen verilerle oluşur. (Resim, ses, koku, tat, dokunma.)

Geçmişe ait tüm yaşanan olaylar beynimizde bir film dosyası şeklinde depolanıyor. Bu filmleri ilk önce siyah beyaz hale dönüştürüp, daha sonra da yavaş yavaş silikleştirerek yok etmek. Seslerin gittikçe kısılması ve sonra yok olması. Bu, acı veren olayı bilinçaltımızdan çıkarmak için başvurulacak etkili bir yöntemdir.

4) Hipnotik Trans Durumlarından Yararlanma:

Bedende sıkışmış duyguları boşaltmadan ruhu deneyimleyemeyiz. Bilinçaltı beynimizde bir yer değildir. Bilinçaltı tüm bedenimizdir. Kayıtlarını bedende his olarak yapar. Örneğin tüm öfke ve kaygı kayıtları midede yapılır. Eklem yerlerinde değişime direnç kayıtları yapılır vb. Bu yüzden de bedendeki his kayıtları ile çalışmak bilinçaltı temizliğinde esastır. Bu çalışma temel çalışmadır. Bu bedendeki hisleri takip ederek kökenine kadar gidilerek yapılır. Midesinde sürekli kasılma hissi olan kişinin bu hissine yoğunlaşarak kasılmayı ilk hissettiği ana kadar gidilir. O andaki çocuğun duyguları ve düşünceleri ile çalışıp yukarıdaki teknikleri de uygulayarak çocuğun kendisini güvende ve iyi hissetmesi sağlanır.

Bedendeki sıkışmış rahatsızlık veren kayıtlar akıtılıp yerine pozitif ruhsal enerji dolmaya başladıkça iyileşme başlar. İyileşme başlayınca denge oluşur. Denge oluşunca da bilinçaltı güvende hisseder ve huzur başlar.

Bedendeki his kayıtlarını Hipnoz, EFT, Nefes(holoterapi) ile akıtmak mümkündür.

SONUÇ

Bilinçaltını Temizleme çalışmalarının sonunda kendinizi bugünkünden çok daha sağlıklı hissedeceksiniz. Uyku kaliteniz artacak, ihtiyacınızdan fazla kalori alışkanlığınız temizlenecek. Motivasyon eksikliğinden, korku, kaygı ve takıntılarınızdan arınacaksınız. Bedeniniz ve ruhunuz arınacak sıkıntılarınızdan kurtulacak, bedeniniz güçlenecek, daha yüksek bir motivasyonla yaşamınızı mutlu hale getireceksiniz.

İnsanlar kendi bilinçaltları ile uyumu yitirdikleri için hastalanır. Tüm ruhsal sorunlarda temel çalışma bu uyumu yakalamak için yapılır. Sadece bilinçaltı ile çalışmak kesin sonuç için yeterli değildir. Gerçek ve kesin sonuç için davranış, bilinç, motivasyon alanlarında da çalışmalar yapmak gereklidir.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler  
► Dip Köşe Bilinçaltı Temizliği! Psk.Betül Esra BABA
► Bilinçaltı Temizliği ve Emdr Psk.Cem GÜMÜŞ
► Evimizin Ruhuna İlkbahar Temizliği Psk.Ayşegül DENİZCİ
► "Bilinçaltı Temizlikçileri" Psk.Burçin KOYUNCU
► Reklamlardaki Bilinçaltı Psk.Dnş.Ercan TEKİN
► Aşkın ve Evliliğin Bilinçaltı Psk.Kübra Nur ASLAN
► 5 Adımda Bilinçaltı Temizlik Dr.Psk.Mehmet BAŞKAK
► Jung - Ortak Bilinçaltı Öğretisi Psk.Tuğba DEMİRÖZ
► Bilinç, Bilinçaltı ve Ayak Fetişi Örneği Psk.Dnş.İsa Özgür ÖZER
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Bilinçaltı Temizliği' başlığıyla benzeşen toplam 14 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
 
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


19:42
Top