2007'den Bugüne 92,300 Tavsiye, 28,217 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Kan Grubuna Göre Beslenme
MAKALE #17624 © Yazan Dyt.Güneş AKYIL AYNACI | Yayın Aralık 2016 | 9,575 Okuyucu
Bazı insanlar çok sık ve birçok hastalığa yakalanırken, bazıları ??? Dünyada birbiriyle aynı olan iki insanın olmadığına inanmışımdır. İki insanın parmak izleri, dudak izleri, ses izleri eşleşmez. Birbirinin aynı olan iki ot ya da iki kar tanesi yoktur. Her insanın diğerinden farklı olduğuna inandığım için aynı yiyecekleri tüketmelerinin mantıklı olmadığını düşündüm. Her insanın farklı bir bedende farklı yetenekler, zayıflıklar ve besin ihtiyaçlarıyla var olduğunu gördüm. Sağlıklı kalmanın ya da hastalıklardan kurtulmanın tek yolu, o hastaya ihtiyacı olanı vermektir.
James D’Adamo

İlk Bakışta;
“Kan grubu Bilimi” insanın gözünü korkutabilir. Oysa ki çok basittir ve kan grubunun evrimini incelerseniz çok da mantıklı ve anlaşılırdır. Bu tamamen yeni bir fikirdir ve yenilikler zor kabul edilir. Çok az kişi kan grubunu bilir. Kan grubunuza göre beslenirseniz, çok kısa sürede kendinizdeki değişiklikleri fark edeceksinizdir. Diyete giren 4000 den fazla hastaya fayda sağladığı bilinmektedir.
Kan Grubunuz;
 Sağlık, hastalık, uzun yaşam, fiziksel enerji, ve duygusal gücün gizemlerini belirleyen bir anahtardır. Kan grubunuz,hangi hastalıklara duyarlı olduğunuzu; hangi yiyecekleri tüketmeniz, nasıl egzersiz yapmanız gerektiğini belirleyen bir anahtardır.
 Enerji seviyelerinizi, kalori yakma şeklinizi, strese karşı verdiğiniz duygusal tepkiyi, hatta belki kişiliğinizi belirleyen bir faktördür.

Kan Grubu ile Beslenme Arasındaki Bağ;
 Aynı diyeti yapan iki kişi neden aynı kiloları veremiyorlar?
 Bazı insanlar yaşlanınca zinde kaldığı halde bazıları hastalıktan kurtulamıyor.
 Bazıları vejetaryen beslenerek, bazıları et yiyerek zinde kalabilmekte
 Bazıları her gün koşarak, bazıları yoga yaparak zinde ve sağlıklı hissediyor ???
NEDEN, NEDEN !
Kan Grubu ile Beslenme Arasındaki Bağ ;
 Doğru ya da yanlış hayat tarzı ya da beslenme biçimi diye bir şey yoktur.
 Bireysel genetik kodlarımıza göre yapılmış doğru ya da yanlış seçimler vardır.
 “Birinin yemeği, diğerinin zehiridir” sözünden yola çıkarak James ve Peter J. D’Adamolar bu beslenme biçiminin yaşamımız da nasıl uygulanacağını belirleyen bir dizi kitap çıkardılar.
Hayatın Gizemini Çözen Anahtar
 Kan Grubunuz sizi DNA’nız kadar kesin bir şekilde tanımlayan genetik parmak izleridir.
 Kan Grubunuzun size has özelliklerini yaşantınızda bir yol işareti olarak kullanırsanız daha sağlıklı olacak, ideal kilonuza doğal yollardan ulaşacak ve yaş almanız da gecikecektir.
 Kan Grubu, saç ve göz rengi gibi, tıbben kabul edilmiştir.
İnsanın Öyküsü
İnsanın öyküsü bir hayatta kalma mücadelesidir. Yaşadığı yerlerin ve yediği şeylerin öyküsüdür.Yiyecek bulmak ve yiyecek bulmak için yollara düşmek. Bildiğimiz ilk insan Neandertal, 500.000 yıl önce ortaya çıktı ve bu insan muhtemelen İlkel bir beslenme düzenine sahipti. Ot, kök, Yıırtıcı hayvandan arta kalanlar, enfeksiyonlar, Parazitler… İnsan Irkı dünyaya yayıldıkça sindirimve bağışıklık sisteminde adaptasyonlar gerçekleşti
KAN GRUPLARININ DOĞUŞU
1. İnsan ırkının besin zincirinin en üst sırasına yükselmesi( O grubunun gelişimini tamamlaması)
2. Avcı-toplayıcı formundan yerleşik çiftçi formuna geçiş ( A grubunun ortaya çıkması)
3. İnsanın Afrika’daki yurtlarından Avrupa, Asya ve Amerika’ya göç etmesi ve ırkların birbiriyle karışması( B grubunun ortaya çıkması)
4. Birbiriyle hiç ilgisi olmayan grupların modern çağda bir araya gelmesi( AB grubunun çıkması)
KAN GRUPLARININ DOĞUŞU
 Her kan grubu, atalarımızın beslenme düzeni ve davranış biçiminin genetik mesajını taşır. İlk çağlardan bugüne çok uzun bir zaman geçmiş olsa da bu mesajlar bizi hala etkileyebilmektedir. Bu bilgiler, kan grubuna göre beslenmenin mantığını anlamamıza yardımcı olacaktır. Kültürel farklılıklarımız olabilir; ama kan grubuna baktığınızda bu farklılıkların ne kadar yüzeysel olduğunu görürsünüz. Her kan grubu evrimsel bir tepki ve uzun zamana yayılan evrimsel değişim sonucu ortaya çıkmıştır. Irksal özellikler insanları ayırmanın geçerli bir yolu değildir. Aslında hepimiz kardeşiz. KAN OLARAK. Atalarımızın genetik özellikleri, bugün kan gruplarımızda varlığını sürdürmeye devam ediyor.
KAN GRUPLARI
 O GRUBU: En eski ve en temel kan grubudur. Güçlü ve inatçı bağışıklık sistemiyle beslenme zincirinin en üstündedir.
 A GRUBU: Çiftçi tarzı beslenme düzeni ve hayata uyum sağlamak için göç etmek zorunda kalan ilk göçebelerdir. Kalabalık toplumlarda yardımlaşmayı öne çıkaran bir kişilik geliştirmişlerdir.
 B GRUBU : Yeni iklimlere uyum sağlayan, zihnin gerginliği ile bağışıklık sisteminin talepleri arasında denge kuran, doğayı temsil eden, uyum sağlayan grup.
 AB GRUBU : Toleranslı A grubuyla önceden barbar olan; ama daha dengeli B grubunun uyumlu karışımı.
Atalarımız bize kan gruplarımıza yazılmış olan özel bir miras bıraktı. Bu miras, her hücrenin çekirdeğinde mevcuttur. Antropoloji ve kan grubu biliminin birleştiği nokta da işte budur.
KAN Grubunun Önemi
Kan grubunuz bütün bağışıklık sisteminin anahtarıdır. Virüsleri, bakterileri, enfeksiyonları, kimyasalları, stresi, tüm işgalcileri ve bağışıklık sistemini düşüren şartları kontrol eder. Bağışıklık latince immünesten gelir ve “kendisini” belirlemek ve” kendisinden olmayanları” yok etmek için çalışır. Aksi halde bağışıklık sisteminiz yanlışlıkla kendi hücrelerine saldırır ya da tehlikeli organizmaların yaşamasına izin verebilir. Kısacası bizden olanı tanımak olmayanı öldürmek. Davetsiz gelen konuklar derhal yok edilir.
ANTİJEN NEDİR?
Antijen bir kimyasaldır ve vücut hücrelerinde bulunur. Virüslerden tutun da insana kadar her canlı antijenler taşır. İnsanın en güçlü antijeni kan grubunu belirleyen antijendir. Bağışıklık sisteminiz şüpheli bir karakterle örneğin virüs, bakteriyle karşılaştığında yapacağı ilk iş bu karakter,
 DOST MU? DÜŞMAN MI ? diye sormaktır.
DÖRT KAN GRUBU VE ANTİJENLERİ
Kan Grubu Hücrede Bulunan Antijen
A A
B B
AB A ve B
0 Antijen yok

Antijenler Antikorları Yaratır. Kan grubu antijeniniz, sisteme yabancı bir antijenin girdiğini anlarsa, ilk iş o antijene karşı antikor üretir ve yabancıyı yok etmek ister. Bağışıklık sistemi hücreleri sayısız türde antikor üretir. Bir Antikor, mikrobik işgalcinin antijeniyle karşılaşınca ona yapışır ve onu yapışkan hale getirir. Yabancılar bitiştiklerinde birbirlerine yapışıp hareket edemez hale gelirler ve yok edilmeleri kolaylaşır. Mikroplar kayganlıklarına güvenip bağışıklığı delmeye çalışırlar. Ama savunma suçluları bitiştirerek serbest dolaşmalarını engeller ve böylece yok edilmeleri çok daha kolay olur.
Kan Grupları Diğer Gruplara da ANTİKOR ÜRETİR.

KAN GRUBU ANTİKOR
A B
B A
AB Antikor yok
0 A ve B

Bazı Yiyeceklerin,Bazı Kan Grubu Hücrelerine Yapışması ve LEKTİNLER
YİYECEK LEKTİNLERİ
Kan grubu antijeninizle uyum sağlamayan lektinler içeren bir yiyeceği tükettiğinizde lektinler belli bazı organları ( böbrek, bağırsak, mide gibi) hedef alarak o organın hücrelerine yapışır. Pek çok yiyecek lektininin, belli bir kan grubu antijenini , diğerine düşman edecek kadar benzer özellikleri vardır. Örneğin süt, B grubuna benzeşen özelliklere sahiptir. A olan biri süt içtiğinde sistemi derhal bitiştirme sürecini çalıştıracak ve sütü reddedecektir. Süt, midede sindirilir ancak sütün içindeki lektin proteini sindirilemez ve olduğu gibi kalır ve vücudumuzda bir yere yerleşir ve o bölgedeki hücrelere mıknatıs etkisi yapar. Hücreleri bitiştirir ve onları yok edilecek işgalciler gibi hedef gösterir. Bu durum Sütü içen A Grubunda ki kişi de Siroz, Hassas Bağırsak Sendromu vb.. Hastalıklara sebep olabilir. Beslenme yoluyla aldığımız lektinlerin %95 i vücuttan atılır. Ancak %5 lik kısmı kan dolaşımına girerek kırmızı ve beyaz kan hücrelerini yok eder. Lektin faaliyetleri bağırsaklarda çok daha etkilidir. İltihaplara yol açarlar, yiyecek allerjisini taklit ederler. Çok az miktarı bile büyük miktarda hücreyi birleştirebilir.
KAN GRUBUNA GÖRE BESLENİRSENİZ
 Virüs ve enfeksiyonlardan kurtulur
 Toksin ve yağdan kurtularak kilo verir
 Kanser, Kalp ve Karaciğer Hastalıkları, Diyabet gibi ölümcül hastalıklara karşı savaşır
 Hücre bozulmasını ve buna bağlı olarak da yaşlanmayı yavaşlatırsınız.
 Tıbbi sorunlarınız varsa çok önemli gelişmeler kaydedersiniz.
0 GRUBU
Etobur, Avcı, Güçlü, Lider, Kendine güvenen.Dayanıklı Sindirim Sistemi. Fazlasıyla aktif bağışıklık Sistemi. Çevre ve Beslenme değişimlerine toleranssız. Yavaş metabolizma ve çalıştırmak için Yoğun fiziksel Aktiviteye gereksinim duyar. Yüksek Proteinli diyetle güçlenir dayanıklı olurlar Pıhtılaşma sorunları, İltihaplı hastalıklar, Düşük Troid fonksiyonu, Ülser, Allerjiler Çevre ve Beslenme değişiklikleri karşısında bağışıklık Sistemi kendine bile saldırabilir.
Kilo Aldıran Kilo Verdiren
Buğday, bulgur, makarna Deniz yosunu
Mısır Balık
Baklagiller Karaciğer, Kırmızı et
Lahana, karnabahar Ispanak, Brokoli, Kara lahana
Patates, patlıcan, portakal, kivi Kuru Börülce, bamya, Radika
İnek sütü, ayran, kefir Muz, İncir, Erik

BESİN TAKVİYESİ
 A Vitamini ( Sarı, turuncu, yeşil Sebzeler )
 Maya ve buğday tohumu içermeyen B Vitaminleri
 Folik Asit ve B12 vitamini
(Depresyon ve Hiperaktivite de yüksek doz)
 K Vitamini ( ciğer, yumurta sarısı, ıspanak, pazı)
 Kalsiyum ( 600-1100 mg gibi yüksek doz)
 İYOT ( deniz ürünleri, deniz yosunu, az iyotlu tuz )
 Manganez ( kronik eklem ağrılarında )
 E Vitamini Önerilmez ( Kan pıhtılaşmasını yavaşlatır)
EGZERSİZ
 Stres yaşadığınızda bunu bedeniniz yüklenir. O grubunun yaşadığı stres fizikseldir.
 Düzenli yoğun egzersiz, stresi azaltır, kas dokusundaki asit seviyesini arttırır ve yağ yakımını hızlandırır.
 Strese karşı fiziksel tepki vermeyenler çok yorgun düşer. Bu da kronik yorgunluk sendromu, uykusuzluk, depresyon, artrit, iltihaplı hastalıklar, astım ve kilo alma ile sonuçlanır.
A GRUBU
 İlk vejetaryen ( Kırmızı Et, biber yememeli)
 İşbirliğine yatkın, düzenli, ürün yetiştirir,
 Hassas sindirim sistemi, toleranslı bağışıklık sistemi
 Sabit beslenme ve çevre koşullarına kolaylıkla uyum sağlama. Gerilim karşısında dingin tavrıyla başarılı mücadele.
 Formda kalabilmek için tarımsal beslenmeye gereksinim. Hassas sindirim, Narin bağışıklık sistemi
 Kanser, Anemi, Kalp, Karaciğer, safra kesesi ve Şeker Hastalığı yatkın oldukları hastalıklar.

A GRUBU
Kilo Aldıran Kilo Verdiren
Kırmızı et Sebzeler sarımsak
İnek sütü, Ayran Mercimek, Yer fıstığı( çiğ)
Barbunya, patates Balık, soyalı yiyecekler
Buğday (aşırı), tam buğday ürünleri Karabuğday, çavdar
Domates, biberin her türü, lahana Greyfurt, Ananas, kivi, erik, incir…
Portakal, mandalina, muz Kahve, yeşil çay, Kırmızı şarap

BESİN TAKVİYESİ
 B12 Vitamini ( yapısal emilim yetersizdir )
- bunama ve nörolojik bozukluklara neden olur -
 FOLİK ASİT ( Anemi sorunu olanlarda )
 NİASİN için dikkatli olunmalı (kolesterol düşürücü)
 C vitamini ( mide asiti düşük, Kanser riski. Günlük 1000 mg a kadar yeterli. Kuşburnu, greyfurt, limon..
 E vitamini ( günlük 400 IU ) – kanser ve kalp hasta
lıklarında koruyucu – FISTIK, Bitkisel yağlar –
 KALSİYUM, günlük 300-600 mg ( sardalya, yoğurt)
 DEMİR ( Demir sülfat formunda ya da PEKMEZ)
 ÇİNKO (yumurta, baklagil ve günde 3 mg ? )
 Krom ( diyabet yatkınlığı olanlar da belki ?)
 Selenyum ( Antioksidan olduğu için Kanser önlemede ?)
 A Vitamini ( yaşlılarda 10 000 IU iyi, B karoten olmaz)
Stres / egzersiz
 Stresin olumsuz etkilerine karşı koyma gücü vardır
 Strese önce zihinsel olarak tepki verir. Endişe, sinirlilik, hiperaktivite ortaya çıkar.
 Sürekli çatışmaya ve cepheleşmeye dayanamazlar.
 Hareketsiz kalmak ve sakinlik onlara iyi gelir. Stres seviyelerini azaltmak için meditasyon, Pilates, Yoga Yüzme, yürüme gibi zihinsel ve fiziksel aktiviteyi birleştirdikleri sporlar stresle baş etmelerini sağlar.
 Baş edemezlerse; Kalp, Kanser ve Diabet kaçınılmaz olur.
 Stresin olumsuz etkilerine karşı koyma gücü vardır
 Strese önce zihinsel olarak tepki verir. Endişe, sinirlilik, hiperaktivite ortaya çıkar.
 Sürekli çatışmaya ve cepheleşmeye dayanamazlar.
 Hareketsiz kalmak ve sakinlik onlara iyi gelir. Stres seviyelerini azaltmak için meditasyon, Pilates, Yoga Yüzme, yürüme gibi zihinsel ve fiziksel aktiviteyi birleştirdikleri sporlar stresle baş etmelerini sağlar.
 Baş edemezlerse; Kalp, Kanser ve Diabet kaçınılmaz olur.

B GRUBU
Dengeli, Göçebe, Esnek, yaratıcı. Güçlü bağışıklık sistemi. Sabırlı sindirim Sistemi. SÜT ürünleri tüketicisi. Gerilime karşı yaratıcılıkta en iyi yanıtı veren. Dinç ve istekli olmak için fiziksel ve zihinsel aktivite arasında dengeli olmak isteyen ve dayanıklı olan. Kalp ve Kanser Hastalıklarına karşı koyabilecek yetenektedirler.. Hiçbir doğal zayıflığı yoktur. Dengesizlikte MS, Otoimmün hastalıklar ve tip1 Şeker, kronik yorgunluk sendromu olabilir…
Kilo Aldıran Kilo Verdiren
Mercimek, Nohut Yeşil sebzeler, muz, karpuz
Buğday, Karabuğday Et, karaciğer,
Enginar, Domates Süt Ürünleri, Yumurta
Fıstık, çekirdek, fındık Barbunya
Susam, tahin, mısır Meyan Kökü çayı
Tavuk

Besin takviyesi
 Magnezyum ( 300-500 mg) – kalsiyumla dengeli olmalı. Egzama da 500 mg takviye
 Meyan Kökü çayı yemeklerden sonra içilebilir. Ancak doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız. Tansiyonunuzu yükseltip, taşikardi yapabiliyor.
 Lesitin soyada bulunan bir kan geliştirici. B antijenlerinin daha rahat hareket etmelerini sağlar
 Sibirya Ginsengi, Hız ve dikkat arttırıcı. Konsatrasyon için.
 Gingko Biloba: Beyin uyarıcısı. Hafızada iyileşmeler.
STRES / EGZERSİZ
 Grup halinde yapılan egzersizler idealdir.
 Yürüyüş
 Bisiklet
 Tenis
 Ağırlık
 Jimnastik
 Pilates
 Yoga

AB KAN GRUBU
A ve B gruplarının modern bileşimi. Muamma, çekici, nadir, düzenli, mikrobik işgale neden olabilecek çok toleranslı bağışıklık sistemi. Bazen A grubuna, bazen de B grubuna benzer, bazen de her iki kan grubunun bileşimidir. Bağışıklık sitemleri gezegendeki hemen her virüs ve hastalıkla dosttur. Kan grupları arasında en çekici ve ilginç olanıdır.

Kilo Aldıranlar Kilo Verdirenler
Kırmızı et Deniz Ürünleri, Ton balığı
Barbunya Süt Ürünleri
Kuruyemişler, MISIR Yeşil sebzeler
Buğday, Karabuğday Yosun, Ananas
BİBER, Enginar Y Mercimek, Tofu

BESİN TAKVİYESİ
 C Vitamini ( günlük maksimum 1000 mg)
 Çinko günlük 3 mg ( et, yumurta, baklagil )
 Selenyum: Antioksidan ve Kanser önleyici ??
STRES / EGZERSİZ
 Stresin olumsuz etkilerine karşı koyma gücü vardır
 Strese önce zihinsel olarak tepki verir. Endişe, sinirlilik, hiperaktivite ortaya çıkar.
 Sürekli çatışmaya ve cepheleşmeye dayanamazlar.
 Hareketsiz kalmak ve sakinlik onlara iyi gelir. Stres seviyelerini azaltmak için meditasyon, Pilates, Yoga Yüzme, yürüme gibi zihinsel ve fiziksel aktiviteyi birleştirdikleri sporlar stresle baş etmelerini sağlar.
 Baş edemezlerse; Kalp, Kanser ve Diabet kaçınılmaz olur.
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Kan Grubuna Göre Beslenme" başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Dyt.Güneş AKYIL AYNACI'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Dyt.Güneş AKYIL AYNACI'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     2 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Güneş AKYIL AYNACI Fotoğraf
Dyt.Güneş AKYIL AYNACI
İçel (Mersin) (Online hizmet de veriyor)
Diyetisyen
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi47 kez tavsiye edildi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Güneş AKYIL AYNACI'nın Makaleleri
► Mevsimine Göre Beslenme Dyt.Canan DOĞAN
► Kişiye Göre Beslenme Nedir? Dyt.Hatice KARSLIOĞLU
► Kiloya Göre Su İhtiyacı Dyt.Turgay KÖSE
► Göz Rengine Göre Diyet Dyt.Nil ŞAHİN GÜRHAN
► Kan Gruplarına Göre Nasıl Beslenmeliyiz? Dyt.Zühal AYNACI BAYEL
► Aylara Göre Bebek Beslenmesi Dyt.Gizem ŞEBER
► Diyeti Vücut Tipinize Göre Yapın ! Dyt.Neslihan AKTEPE
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Kan Grubuna Göre Beslenme' başlığıyla benzeşen toplam 66 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


13:08
Top