2007'den Bugüne 92,262 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Gençlerin Suç İşlemeleri Toplumdaki Yaramız.
MAKALE #19939 © Yazan Psk.Feden CANDEĞER PALA | Yayın Ekim 2018 | 1,740 Okuyucu
Günümüzde madde kullanım ,cinsel ilişki yaşının suç oranının orta okula kadar düştüğü bir dönemde yaşamaktayız.Bunları duydukça toplum olarak nereye doğru gittiğimiz aklımızda soru işareti olmakta peki bunların sebepleri ne olabilir.İstedikleri nedir bu gençlerin? Biz mi onları anlamıyoruz onlar mı bizi anlamıyorlar.Bunun tamda cevabı ne istediklerini tam olarak bilmemeleri aslında. Hepsinin kullandığı cümleler aynı ' bana karışmayın', 'ben arkadaşlarımı kendim seçerim ' gibi cümleler söylerken kendilerince her şeyin en iyisini bildiklerini düşünürken bile bir taraftan da ailelerinin içten içe arkasında olduklarını hissetmek isteyen bireylerdir ne yazık ki genç bunları ailede bulamayınca kendini bir eşya gibi görmeye başlayınca sevgiyi dışarıda aramaya başlamaktadır. Artık günümüzde erkekler kadar kızların da suç eğilimi artmaktadır.Suça eğilimli çocukların anne ve babalarının özellikleri genellikle şöyledir;daha serbest bırakan ailelerdir.Genellikle baba duyarsız,bencil ve anlayış sızdır. Anne ise çaresiz sürekli yakınan ama kocasına karşı çıkamayan bir kurbandır aslında.Baba çocuğunun varlığından habersiz ' Gözüme gözükmesinde ne yaparsa yapsın bir baba tipidir.'
Genç kendini bu ailenin içinde gereksiz değersiz hisseder.Aslında evde katı disiplinleri olan zarar verici cezalar uygulamayan, serbest bırakan aıleye göre
daha çok tercih edilen ailedir. Bu durum çocukluk döneminde davranış eğitimi dönemine dayanmaktadır ve genç olduklarında kötü sonuçlar doğurabilmektedir.Bu çocukların ailelerinde anne baba arasındaki uyumsuzluklar,beraber karar alamama ya da küçükken bu çocukların her istediklerinin olmuş olması hiçbir şekilde 'hayır' bilmeyen sevgi vermenin çocuğun her istediği yapan aile yapılarında ileride acı gerçekle karşılaşabilmektedir.Disiplin kurallarını uygulamaya çalışırken aile bireyleri arasında tutarsızlıklar yaşanır.Annenin 'evet' dediğine baba 'hayır' demekte yada tam tersi şekilde olmaktadır. Bu aile yapılarında cezalandırma dayak sevgi ise her istediğinin yapılmasıdır.Tabi bu olumsuz aile koşulları içerisinde suça eğilimli olmayan çocuklar gibi istisnalar vardır.Bazı aile yapılarında ise ne olsa ondan bilinen bir yapı vardır.Hani ''Gökten taş düşse benden bilecekler.'' tabiri vardır ya tam da bu aile yapılarında bu vardır. Devamlı kınanan her yaptığı davranıştan sorumlu tutulan odur.Bu çocuklar madem sizin istediğiniz gibi bir çocuk olamıyorum istemediğiniz bir çocuk olurum diyerek anne babayı cezalandırmayı tercih edecektir.Sevgiyi dışarıda ve kişilerde aramaya başlayıp çete dediğimiz gruplara dahil olmaktadır.Bu topluluğun içerisinde yükselmek için o toplum kurallarına göre yaşar.Adam bıçaklar,hırsızlık vb davranışlar sergilerler.Kız çocukları için bu durum biraz farklıdır.Kızlarda cinsel ilişki ve evden kaçma davranışı ve intihar girişimlerinde artış gözlemlenmektedir.Kızlarda evde göremediği sevgiyi dışarıda gördüğü küçücük güzel bir söze, ilgiye kanma durumuna gelmektedir.Sevginin açlığını sahte ilişkilerle gidermeye çalışsa da her seferinde değersizlikle karşılaşırlar. Bu durumu yaşayan kızların genellikle anne çatışma yaşayanlarda daha fazla gözlenmektedir. Burada kızlar ve anneleri arasındaki ilişkiye değinelim anneler kızlarıyla arkadaş gibi olmayı tercih ederler bu çatışmayı engellemek için ancak kızının arkadaşı olması annelik çok güzel yanlarını göstermesine engel olur.Her ikisi de birbirinden çok farklıdır.Arkadaş olmak eşit kurallara dahil olmaktır.Fakat anne bazı sınırları olan otoritesi olan kişidir.İzin istenen bazen izin veren bazen vermeyen bir kişidir.Arkadaşlıkla çelişen bir durumdur.Aslında ona sevginizi dolu dolu göstermek her zaman arkasında olduğunuzu hissettirmek beğendiğiniz yanlarını dile getirmek hatalarını doğru yerde eleştirmek bu anne kız arasındaki çatışmayı engelleyecektir.
Sevginin ötesinde siz çocuklarınıza keşke dememek için gerekli sevgi ve aile bireylerinin birbirlerine saygılı olduğu ortamda yaşaması kötülüklerden uzak durmasını engelleyecektir.Ailenizle sevgi dolu sıcacık bir bir yuvanız olması dileğiyle...
Yazan
Bu makaleden alıntı yapmak için alıntı yapılan yazıya aşağıdaki ibare eklenmelidir:
"Gençlerin Suç İşlemeleri Toplumdaki Yaramız." başlıklı makalenin tüm hakları yazarı Psk.Feden CANDEĞER PALA'e aittir ve makale, yazarı tarafından TavsiyeEdiyorum.com (http://www.tavsiyeediyorum.com) kütüphanesinde yayınlanmıştır.
Bu ibare eklenmek şartıyla, makaleden Fikir ve Sanat Eserleri Kanununa uygun kısa alıntılar yapılabilir, ancak Psk.Feden CANDEĞER PALA'nın izni olmaksızın makalenin tamamı başka bir mecraya kopyalanamaz veya başka yerde yayınlanamaz.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Feden CANDEĞER PALA Fotoğraf
Psk.Feden CANDEĞER PALA
Denizli (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi3 kez tavsiye edildiTavsiyeEdiyorum.com'u sıkça ziyaret ediyor.
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Feden CANDEĞER PALA'nın Makaleleri
► Toplumdaki Kadın Algısı Psk.Sümeyye ARSLAN
► Toplumdaki Ahlaki Çöküş Psk.Adem OCAK
► Gençlerin Fuhuşa İtilmesi Psk.Nilüfer ŞİŞMAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Gençlerin Suç İşlemeleri Toplumdaki Yaramız.' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuklar Neden Ağlar? Aralık 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


16:06
Top