2007'den Bugüne 92,334 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



R.Nin Doğum Hikayesi
YAZI #2381 © Yazan Psk.Sibel Deniz TOLEDO | Yayın Ocak 2015
R. nin Doğum Hikayesi

Biz Doğuma Hazırlık Eğitiminde tanıştık. Eşi de kendisi de pozitif, güler yüzlü ve bebeklerinin dünyaya gelişini güzel kılmak için ellerinden geleni yapmaya hazırlardı. Eğitim sürecimiz çok keyifli geçti. Özellikle babamız eğitimden sonra epey rahatlamıştı. Eşine ve bebeğine güveniyor ve süreçle nasıl baş edebileceğini çok iyi biliyordu. Takip eden doktor da beraber eğitim aldığım aynı felsefe de işini severek yapan anneye, bebeğe, doğum sürecine saygılı bir doktordu. Biz ilk tanıştığımızda gebeliğinin 20li haftalarının ortalarıydı.

Eğitimden sonra zaman zaman telefon ile konuştuk. Doğum artık yavaş yavaş yaklaşırken yüz yüze birebir görüşmelere başladık. 37. haftada bir araya geldik. Konuştuk. Geçtiğimiz Pazartesiydi. Doğuma henüz vakit olduğunu düşündüğümüzden haftaya Pazartesi tekrar görüşmek üzere randevulaştık. Ancak bilmiyorduk ki güzel prensesimizin başka planları varmış :)

Pazar günü öğlen suları telefonum çaldı. Anne doğum sürecinin başladığını haber verdi. Minik kızımız yola çıkmıştı. Doğumun ilk belirtileri olan nişan gelmiş ve ara ara ufak kasılmaları başlamıştı. Ebe yaptığı kontrolde 2 cm açıklığı olduğunu söylemişti. Yolun başıydı. Dr ve Ebe herşeyin yolunda olduğunu kasılmalar sıklaşana kadar hastaneye gelmelerine gerek olmadığını söylediler. Eşi ile beraber gezdiler, alışveriş yaptılar ve huzurlu ve keyifli zaman geçirdiler. Eğitimden biliyorlardı ki bu bir süreçti. Daha önlerinde epey zaman ve uzun bir yol vardı.

Akşam 20.30 sularında telefon geldi. Süreç ilerlemişti. Artık hastaneye yatış zamanı gelmişti. Bende hazırlanıp hastaneye gittim. Hastaneye vardığımda beni eşi karşıladı. R. NST cihazına bağlanmıştı. Bebeğinin kalp atışları ve kasılmaları kontrol ediliyordu. Ebe kendisine ve doktora bilgi veriyor ve odasının hazırlanması ile ilgileniyordu. 15-20 dakika sonra odaya geçtik. Annemizin istediği oda oldukça sakin ve loştu. R. ebenin ve benim de desteğimle gelen dalgalarını güzel nefeslerle geçiriyordu. Dalga aralarında kimi zaman dinleniyor kimi zaman da bizimle sohbet ediyordu. Eşi zaman zaman odada kalıp destek oluyor zaman zamanda dışarıda oluyordu.

Gecenin biraz daha ilerleyen saatlerinde önce R nin abisi ve hanımı daha sonrada hem kendisinin hem de eşinin anne babası hastaneye geldi. Hepsi babanın güzel idresi ve bizlerin telkinleriyle gebeye ve doğuma çok saygılı davrandılar. Odayı kalabalık yapmadılar. Sırayla girip çıktılar. Mahremiyete saygı gösterdiler. Odada çok kısa süre kaldılar. Dışarıda sakince beklediler. Kendilerini arada bilgilendirdik. Ebemiz bir süre sonra R’yi duşa soktu. Sıcağa yakın ılık duş ve bu süreçte kendi ile kalması hem açılmasına hemde rahatlamasına oldukça yardımcı oldu. Duştan çıktıktan sonra biraz dinlendi. Herşey istediği sakinlikte ve huzurda devam etti. Odasında meyve olmasını ve meyve yemeği çok istiyordu. Mandalinasını yedi. Hatta bir kaç dalgayı mandalina kabuğunu koklayarak karşıladı.




Gece yarısına doğru artık doğum iyice ilerlemişti. Doktorumuz geldi. R.’yi ve bebeği kontrol etti. Herşey gayet yolundaydı. Sadece destek ve rahatlama için bir serum takıldı. Kendi odasınn sükunetinde biraz daha dalgaları karşılayıp aralarda dinlendikten sonra doğumhaneye geçtik. Doğumhanedeki ortamımız da geyet sakin ve huzurluydu. Ebemiz, doktorumuz ve ben doğuma eşlik ettik. Dalgalar sıklaştıkça nefeslerle ve her dalgada kıyıya doğru bebeği ile kayarak ilerlediğini hayal ederek bebeğine yardımcı oldu. Yorulduğunda kıyıya az kaldığını, başardığını ve nefesleri bol bol hatırlatarak yardımcı olduk.
Doğumhaneye geçtikten 2.5-3 saat sonra minik prensesimiz annesinin göğsündeydi.Nazik, huzurlu, sakin ve saygılı bir şekilde dünyaya merhaba dedi. Parlak ışıklar, yüksek ses veya telaş bunların hiç biri yoktu. Kesintisiz ten tene temas ile annesinin göğsünde kaldı. İlk bakımları anne göğsünde yapıldı ve daha odaya geçmeden ilk beslenmesini yaptı.

Destek, saygı, eğitim ve güven ile tüm anne adayları böyle güzel doğum yaşayabilir. Pozitif ve mutlu bir doğum mümkün.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Sibel Deniz TOLEDO Fotoğraf
Psk.Sibel Deniz TOLEDO
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi23 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Sibel Deniz TOLEDO'nun Yazıları
► Aldatma Hikayesi Psk.Ali BIÇAK
► Bir Kendini Aldatma Hikayesi Psk.Funda DOĞAN
► Kısa Bir Terapi Hikayesi Psk.İzzet GÜLLÜ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'R.Nin Doğum Hikayesi' başlığıyla benzeşen toplam 73 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


05:08
Top