2007'den Bugüne 92,307 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,976 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çocuğum Okula Başladı
YAZI #2617 © Yazan Psk.E. Elanur GÜRBÜZ KAYIKCI | Yayın Temmuz 2015
İlkokula başlamak hayatın en güzel heyecanlarından biridir. Her yeni başlangıçta olduğu gibi okula başlamak da birçok duyguyu aynı anda yaşatacak bir süreçtir. Anaokuluna giden çocuklarda yeni bir ortama adapte olmak, evden ayrılmak, okul kurallarını öğrenmek daha kolaydır. Anaokuluna gitme şansı olmamış çocuklar için aileden ayrılmak biraz daha zor olabilir.
Çocuktaki ayrılık kaygısının okula başlama heyecanını gölgelememesi için sizlere bazı önerilerimiz var,

1- Öncelikle siz çocuğunuzdan ayrılmaya hazır olun. Çocuğunuzun okula rahatlıkla alışabileceğine inanın ve ona güvendiğinizi hissettirin. (‘’Okulda çok mutlu olacağına, arkadaşlarını ve öğretmenini çok seveceğine eminim’’ gibi destekleyici cümleler kurabilirsiniz.)
2- Çocuğunuzu okula bırakma sürecini çok uzun yaşamayın. Siz çocuğunuzdan ayrılmak konusunda kaygı duyarsanız çocuğunuz da uyum göstermede zorluk çekecektir.
3- Çocuğunuzun yanında ‘’bana çok bağlı, bensiz yapamaz’’ gibi cümleler kurmamaya özen gösterin.
4- Okulunuza güvenin ve okulunuza olan güveninizi çocuğunuzla konuşun.
5- Okul hakkında detaylı konuşmak, okulda geçireceği zaman hakkında bilgi vermek çocuğunuzun uyumunu hızlandıracaktır.
6- Çocuğunuz bu süreçte okula gelmek istemeyebilir. Bu konuda mutlaka tutarlı olup çocuğu okula getirmelisiniz. (Tavrınız çok sert veya çok yumuşak olmamalıdır.)
7- Sınıf rehber öğretmeni ve okul psikoloğu çocuğunuzun okula uyumu için gerekli adımları atacaktır. Siz de bu süreçte çocuğunuza güven duyduğunuzu hissettirerek onun bireyselleşme çabalarını destekleyebilirsiniz.
8- Arkadaşlarla iyi ilişkiler kurmak okula uyumu hızlandıran bir faktördür. Siz de çocuğunuzun arkadaş edinme çabalarını takdir ederek süreci kolaylaştırabilirsiniz.
9- Çocuğunuzun bahsettiği her sorun için çözüm bulmaya çalışmayın. Bu dönem çocuğunuzun arkadaşlık ilişkilerini ve okul gereklerini idare etmeyi öğreneceği bir dönemdir. Kendi sorunlarına çözüm bulabilme becerisinin gelişmesi için ona şans verin.

İlkokul, akademik kazanımların ve iç disiplinin kazanılmasının en önemli adımlarından biridir. Bu sebeple oldukça önemli bir dönemdir. Eğitim öğretim yılı içerisinde aşamadığınız problemlerde sınıf rehber öğretmeninden ve okul psikoloğundan yardım alabilirsiniz.



E. Elanur GÜRBÜZ
Psikolog
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.E. Elanur GÜRBÜZ KAYIKCI'nın Makale ve Yazıları
► Çocuğum Okula Hazır mı? Psk.Elif ATABAY
► Çocuğum Okula Alışacak mı ? Psk.Hülya SOĞUCAK DENİZ
► Çocuğum Okula Hazır mı? Psk.Gonca BAĞLAR
► Çocuğum Okula Başlıyor… Psk.Dnş.Zeliha EREN
► Çocuğum Okula Başlıyor Psk.Pınar AKDEMİR GANDUR
► Çocuğum Okula Başlamaya Hazır mı? Psk.Dnş.Göksenin TETİK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,976 uzman makalesi arasında 'Çocuğum Okula Başladı' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuk Psikoterapisi Şubat 2018
► Psikolojik Sağlamlık Temmuz 2015
◊ Okul Öncesi ve Aile Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


04:05
Top