2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İlköğretim Çağındaki Çocuklara Ders Çalışma Alışkanlığını Nasıl Kazandırırız?
YAZI #2815 © Yazan Psk.E. Elanur GÜRBÜZ KAYIKCI | Yayın Aralık 2015
İlköğretime yeni başlayan çocuklar için ödev yapmak, ders çalışma alışkanlığı edinmek zor bir süreçtir. Çocuk bu dönemde verilen ödevleri unutabilir, ödev yaparken sıkılabilir, okula gitmek istemeyebilir. Ders çalışma alışkanlığı kazandırmak için aşağıdaki öneriler işinize yarayabilir:

1- Her gün belli bir zaman dilimini ödev yapmak için belirleyin. Bu zaman dilimine çocuğunuzla birlikte karar verebilirsiniz.

2- Çocuğun ders çalıştığı yer sessiz olmalıdır. Etrafta çocuğun dikkatini dağıtacak uyaranlar olmamalıdır. (oyuncak, tv sesi gibi)

3- Ödev yapma süresi çok uzun olmamalıdır. Bu yaştaki çocuklar için dikkatlerini çok uzun süre bir yere odaklamak oldukça zordur. Ödev yapma saatini 20-30 dakika gibi ayarlayabilirsiniz. Çocuğunuzun gelişim özelliklerine göre bu süreye karar verebilirsiniz. Kısa periyotlarla çalışma düzenini ayarlayabilirsiniz. (25 dakika çalışma 10 dakika mola gibi)

4- Çalışma sürelerinin ardından çocuğun hoşuna giden, sevdiği bir aktiviteyi yapmasına izin verebilirsiniz.

5- Çocuğunuz ödevlerini yaparken sürekli yanında durmamalısınız. Belli aralıklarla yanına uğrayıp yardımcı olabilirsiniz. Odaya girdiğinizde ‘’aferin, çok iyi gidiyorsun’’ gibi olumlu ifadeler kullanabilirsiniz.

6- Ödevleri asla çocuğunuzun yerine yapmamalısınız. Bu yaştaki çocuklar ödev yaparken desteğe ihtiyaç duyabilir. Ödevin nasıl yapılacağına dair yol göstererek çocuğa destek olabilirsiniz.

7- Çocuğunuz ödevi yapmamakta ısrar ediyorsa onun yerine öğretmenle görüşmemelisiniz. Çocuğunuz durumu öğretmene kendi anlatmak zorunda kalırsa ödev yapmamak konusunda çekince hissedebilir ve kendi davranışlarının sorumluluğunu almayı öğrenir.

8- Çocuğunuz ders çalışma alışkanlığını zamanla kazanacaktır. Bu süreçte sabırlı ve anlayışlı olmanız gerekmektedir.

E. Elanur GÜRBÜZ
Psikolog
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.E. Elanur GÜRBÜZ KAYIKCI'nın Makale ve Yazıları
► Verimli Ders Çalışma Psk.M.Enes İMERT
► Ders Çalışma Alışkanlığı Psk.Dnş.Kıvanç TIĞLI
► Verimli Ders Çalışma Teknikleri Psk.Dnş.Galip ŞAHİN
► Verimli Ders Çalışma Yöntemleri Psk.Dnş.Tuncay GÜLEN
► Verimli Ders Çalışma Nedir? Psk.Dnş.Fatma KIRIMLI TAŞKIN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'İlköğretim Çağındaki Çocuklara Ders Çalışma Alışkanlığını Nasıl Kazandırırız?' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Çocuk Psikoterapisi Şubat 2018
► Psikolojik Sağlamlık Temmuz 2015
◊ Okul Öncesi ve Aile Şubat 2018
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:50
Top