2007'den Bugüne 92,260 Tavsiye, 28,210 Uzman ve 19,973 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Bir Karne de Ailelere
YAZI #2855 © Yazan Psk.Gökhan BİNGÖL | Yayın Ocak 2016
GAZİANTEP OLUŞUM GAZETESİ'nde yayınlanan yazım:

BİR KARNE DE AİLELERE

Bugün çocuklar için heyecanlı bir gün bir o kadar da aileler için heyecanlı bir gün. Çünkü her anne baba çocuğunun başarılı olmasını, “belgeler” getirmesini ister. Çünkü diğer insanlar kendilerine “sizin çocuk ne getirdi, bu sene belge var mı belge!” diye soracaklar onlar da göğüslerini gerip “tabii ki de var” demeyi çok ama çok isterler. Tam da burada şu soruyu sormadan edemiyorum; çocuklarımızın belge getirmesini istemek acaba çocuklarımızın başarısı için mi yoksa kendi egolarımızı tatmin etmek için mi yıl boyunca çocuklarımıza baskı yapıp duruyoruz? Bu sorunun üzerinde durup düşünmenizi, kafa yormanızı ve bu soruya samimi bir cevap vermenizi isterim.



Bizim çocukluğumuzda da karne alacağımız gün heyecanlı bir gündü. Bu günün hala heyecanını koruması ve bu zamana kadar taşıması aslında çok güzel bir şey. Evet bugün heyecanlı bir gün. Çocuklarımıza dönem içerisinde gördüğü dersler üzerinden bir belge verilecek. Peki bu belgede çocuğun ailesinin ne kadar etkisi vardır? Eh birazcık etkisi var tabii ki dediğinizi duyar gibiyim. Bakalım az mı etkisi var yoksa çok mu. Bunu nereden anlayacağız peki. Ailelerin kendi iç dünyalarında sordukları soruların cevaplarından anlayacağız. Verilecek karnede aileler ne kadar etkilerinin olduğunu görmek istiyorlarsa kendilerine şu soruları sormalarını tavsiye ediyorum:



Ben çocuğumun sınıf öğretmeninin adını soyadını biliyor muyum,

Soyadını bilmesem de adını biliyor muyum,

Okul müdürünün adını soyadını biliyor muyum,

Çocuğumun okuluna onun haberi olmadan yani kendisine sürpriz yaparak kaç defa gittim, (bakınız sürpriz diyorum çünkü genelde velinin okula geleceğinden çocuğun haberi olur ve bu gelişler de genelde veli toplantıları oluyor)

Okulun müdürünü ve öğretmenini dönem içerisinde kaç kez ziyaret ettim,

Çocuğumun okulun hangi katında olduğunu biliyor muyum,

Çocuğumun okulun hangi sınıfında olduğunu biliyor muyum,

Çocuğumun arkadaşlarının kaçının ismini biliyorum,

Çocuğum en çok hangi dersi seviyor ve bunun nedeni nedir,

Çocuğumun sevmediği ders var mıdır varsa hangisidir bunun nedeni nedir,

Çocuğum eve geldiğinde "okulun nasıl geçti bakayım bugün hangi konuları işlediniz" gibi soruları sordum mu,

VE EN ÖNEMLİSİ çocuğumuzun yanına oturup bakınız altını çizerek söylüyorum yanına oturup diyorum karşımıza alıp demiyorum. Evet yanına oturup ve ders okul dışında bir anne-çocuk bir baba-çocuk ilişkisini oluşturup "bugün nasılsın bakalım, kendini nasıl hissediyorsun, çözmekte zorlandığın bir sorun bir problem var mı" diye kaç defa sorduk, onun her an yanında olduğumuzu sürekli desteklediğimizi kaç defa hissettirdik veya hissettirdik mi?



Gerçekten de karneye bakmadan önce kendimize bu soruları sorup ve yine kendimizden alacağımız cevaplar üzerinden bir karne de kendimize verirsek oluşacabilecek birçok olumsuzluğun önüne geçmiş olacağız.



Unutmayalım ki derslerinde başarısız olan çocuk ile derslerinde başarılı olan çocuğu, okula gitmek istemeyen çocuk ile okulun tatil olmasını hiç istemeyen çocuğu, okuldan kaçan çocuk ile bir an önce okula gitmek için evden fırlayan çocuğu yetiştiren AİLELERDİR.
     44 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Gökhan BİNGÖL'ün Makaleleri
► Karne Günü Psk.M. Emin BAYRAKTAR
► Karne Uyarısı Pdg.Sedat BAŞ
► Karne,çocuklarımız ve Biz Psk.Dnş.Metin KILIÇ
► Karne Fobisi Psk.Serap DUYGULU
► Karne Heyecanı Psk.Dnş.Fahreddin GÜRBÜZ
► Karne ve Tatil Psk.Şahin UÇAR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,973 uzman makalesi arasında 'Bir Karne de Ailelere' başlığıyla benzeşen toplam 12 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Sosyal Fobi Nedir? Ekim 2021
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


23:54
Top