2007'den Bugüne 92,309 Tavsiye, 28,219 Uzman ve 19,977 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Çiftlerin Ailelerinin İlişki Üzerindeki Etkileri
YAZI #4875 © Yazan Dr.Psk.Aygül KAKIRMAN | Yayın Haziran 2018
Hofstede isimli örgütsel kültür alanında çalışmaları olan araştırmacı kültürleri ayırırken bunlardan birini de bireyselcilik-toplulukçuluk boyutlarında inceler. Türkiye bu anlamda toplulukçuluk zemininde değerlendirilmeyle birlikte son zamanlarda bireyselci kültürün izlerine rastlamak mümkündür.
Toplulukçuluk boyutuyla da, çift ilişkilerinde, partnerlerin ebeveynlerinin ilişkiye dahil oluşu sık rastlanılan bir durumdur. Bu bağlamda, büyüklerin ilişkilerin içine dahil oluşları genel anlamda olumsuz bir tablo olarak karşımıza çıkmaktadır. İlişkisinde sıkıntı yaşayan çiftlerin öncesinde bir uzmandan yardım alması salıkverdiğimiz bir noktadadır. Diğer türlü, boşanmanın gündeme gelmesi ve bunun aile bireylerine duyurulması işleri zorlaştırabilmektedir. Çiftlerin ilişkileri ile ilgili kesin bir karar aldıktan sonra bunu ifade etmeleri yerinde olacaktır. Boşanma söylemlerinin dile gelip, sonrasında ilişkilerine gayet tatmin edici şekilde devam eden çiftler çoğunlaktadır. Dolayısıyla, boşanma söylemi bir şekilde dile geldikten sonra, kadının ebeveyni için eşi onu üzen ya da güvensiz olarak değerlendirilen bir öteki olur. Bu erkek tarafı için de geçerlidir. Bu nedenle eşlerin öncelikle kendi içlerinde konum almaları, bu süre zarfında destek alarak süreci yaşantılamalarının yardımcı olabileceğini söylenebilir.



Uzm. Psk. Aygül KAKIRMAN
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Aygül KAKIRMAN Fotoğraf
Dr.Psk.Aygül KAKIRMAN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Doktor Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi91 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dr.Psk.Aygül KAKIRMAN'ın Makale ve Yazıları
► Boşanmanın Çocuk Üzerindeki Etkileri Dr.Psk.Nilgün Öngider GREGORY
► Bağlanma ve Kişilik Üzerindeki Etkileri Dr.Psk.Ümit AKÇAKAYA
► Kanserin Aile Üzerindeki Etkileri Psk.Dnş.Şerife AKSOY
► Boşanmanın Çocuklar Üzerindeki Etkileri Psk.Dnş.Seval Ulviye AKYOL
► Boşanmanın Çiftler Üzerindeki Etkileri Psk.Seval HACIM KILIÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,977 uzman makalesi arasında 'Çiftlerin Ailelerinin İlişki Üzerindeki Etkileri' başlığıyla benzeşen toplam 18 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Cinsiyet Üzerine Mayıs 2020
► Boşanma ve Etkileri Ağustos 2017
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


00:55
Top