2007'den Bugüne 92,336 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı
YAZI #6983 © Yazan Op.Dr.Cenk MELİKOĞLU | Yayın Mayıs 2021
Penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatında ortalama ne kadarlık bir büyüme kaydediliyor?
4 – 5 santimetre uzama sağlanır. Ama yağ grefti uygulaması sonrası kalınlaştırma ile birlikte yapıldığında penis büyüklüğünde önemli bir fark olur. Uzatma ile kalınlaştırma mutlaka birlikte yapılmalıdır. Sonuç kalıcıdır. Penis büyütme için başvuran hastaların en az yüzde 95’i 40 yaş üzerinde ve en az 2 çocuğu olan evli erkekler oluyor. Hastalara operasyon sonrası mutlaka 4 hafta cinsel perhiz öneriyorum.
Penis büyütme ameliyatının süresi nedir, ağrılı bir işlem midir? Penis büyütme ameliyatında hangi teknikleri uyguluyorsunuz?
Ameliyat yaklaşık 2 saatte biter. Ameliyattan sonra ağrı kesicilere yanıt veren ağrılar nadiren görülebilir, hastalar çok rahattır. Dikişler kendiliğinden eriyen ipliklerle atıldığından hasta işlem sonrası evine dönebilir ve hava yolu ile seyahat edebilir. Kliniğimizde dünyada kullanılan en güncel uzatma ve kalınlaştırma yöntemini kullanıyoruz. Uzatma için penisin asıcı bağını %80 serbestliyoruz, böylece içeride leğen kemiğinin orta kısmına yapışık olan penis dokusu dışarı doğru kayar ve böylece dolaylı yoldan bir uzama olur. Penis çevresine göbekten alınan yağ dokusu ile kalınlaştırma sağlıyoruz.
Penis kalınlaştırma ameliyatını herkes olabilir mi?
18 yaş üzeri herkes olabilir ama dediğim gibi en çok 40 yaş üzeri hastalar bu ameliyatları olmaktalar. Bu ameliyatlarda memnuniyet oranı çok yüksek olduğundan 2. kez kalınlaştırma için gelen hastalar da olabilmektedir. Bu ameliyat artık tekniği oturmuş bir ameliyattır ve hiçbir yan etkisi yoktur. Kısırlığa yol açmaz, cinsel hayatı etkilemez, hissiyatı bozmaz, ereksiyonu etkilemez.
Penis eğriliği nedir?
Ereksiyon olduğu anda penisin 90 derecelik bir açı yapacak düz bir şekilde bulunması gerekmektedir. Bunun dışında penisin sağa sola yukarı ya da aşağı doğru dik açı dışındaki her türlü deformasyonu penis eğriliği olarak değerlendirilmektedir. Penis eğrilikleri doğuştan olabileceği gibi ilerleyen dönemde yaşanan birtakım hastalıklar, cerrahi gelişmeler ya da travmalara bağlı bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.
Penisteki eğrilikler çocuk sahibi olmayı engeller mi?
Peygamber sünnetli doğan çocuklarda idrar deliğinin testislere yakınlığı meninin boşaltılmasını zorlaştıracağı için çocuk sahibi olma ihtimalini zorlaştırabilmektedir. Ancak, delik penisin uç kısmına yakın ve eğrilik cinsel ilişkiye ve meni boşalmasına engel teşkil etmiyor ise bu hastalarda çocuk sahibi olma açısından engel yoktur. Doğuştan penis eğriliği olan hastalarda ise eğriliğin derecesi cinsel ilişkiyi zorlaştıracak boyutta ise cinsel ilişkiye girme sorunu olacağı için çocuk sahibi olmada sıkıntı yaşanabilir.
Penis eğriliklerinin tedavisi nasıl yapılır?
Hipospadias yani peygamber sünneti rahatsızlığının tedavisi kesinlikle cerrahidir. Penis yeterli uzunluğa eriştikten sonra erişkin döneme ulaşmadan çocukken cerrahi tedaviyi gerçekleştirmek önemlidir. Cerrahi girişimle idrar deliği penisin ucuna taşınırken eğrilik varsa düzeltilmelidir. İleri yaşlarda penis eğriliğine en sık neden olan Peyronie hastalığını tedavisi ise akut ve kronik döneme göre farklılık göstermektedir.
Penis eğriliği ameliyatından sonra hastalar nelere dikkat etmelidir?
Cerrahi tedavisi sonrası en önemli sorun eğriliğin nüksetmesi yani tekrarlamasıdır. Bunun en önemli nedeni özellikle erişkin erkeklerde gece olan ereksiyonlara bağlı olarak dikişlerin atmasıdır. Bu nedenle ameliyat sonrası dönemde gece ereksiyonlarının baskılanmasına yönelik bir takım tedavi alternatifleri önerilebilir. Bu amaçla uyku ilaçları veya erkeklik hormonunun baskılanmasına yönelik hormonal ajanlar önerilebilmektedir. Ameliyattan 4 ila 6 hafta kadar sonrasına kadar cinsel ilişkiye girilmemesi de son derece önemlidir.
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Op.Dr.Cenk MELİKOĞLU
İzmir
Doktor "Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi - Estetik"
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi1 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Op.Dr.Cenk MELİKOĞLU'nun Makaleleri
► Meme Büyütme Ameliyatı Op.Dr.Murat ATASEVEN
► Meme Büyütme Ameliyatı Prof.Dr.Aylin BİLGİN KARABULUT
► Göğüs Büyütme Ameliyatı Fiyatları Op.Dr.Orhan Murat ÖZDEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Penis büyütme ve kalınlaştırma ameliyatı' başlığıyla benzeşen toplam 17 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
--
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


10:25
Top