2007'den Bugüne 92,354 Tavsiye, 28,226 Uzman ve 19,984 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Eşim/Sevgilim Olmadan Çift Terapisi Alabilir miyim?
YAZI #7488 © Yazan Uzm.Psk.İlkay DİNGEÇ | Yayın Ağustos 2022
🤎Elbette ilişkilerin doğası hakkında bilgi almak ya da kendi ilişki tarzınız hakkında konuşmak için danışmanlık alabilseniz de bu sadece sizle sınırlı olacağından ilişki sorunlarınıza çözüm getirmesi oldukça güç olabilecektir.

🤍İlişkiyi sizin açınızdan dinlemek sadece sizin pencerenizden bakmaktır.

🤎Oysa ki ilişkiler iki kutupludur; Ve çiftler arasındaki etkileşimden doğan 3. kimliklerdir diyebiliriz. Bu bambaşka oluşumun altında pek çok dinamik yatar.

🤍Var olan problemi çiftin ele alma şekli de danışmanlık sürecinin parçasıdır.

🤎Çiftlerin olaya hem kendi pencerelerinden hem de eşlerinin penceresinden bakması ilişkiye yeni bir yorum kazandıracaktır.

🤍Terapiye tek başına gelen kişi eşi hakkında bilgi vererek "Ona nasıl davranmalıyım?" dediğinde cevap vermek neredeyse olanaksızdır. Çünkü bu yorum size aittir. Oysa eşinizin bu davranışının altında yatan tek bir sebep değil; sizin göremediğiniz hatta belki sizle olan etkileşiminden doğan kendisinin bile fark edemediği pek çok sebep olabilir.

Uzman Klinik Psikolog İlkay Dingeç
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
İlkay DİNGEÇ Fotoğraf
Uzm.Psk.İlkay DİNGEÇ
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Uzman Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.İlkay DİNGEÇ'in Yazıları
► Çift Terapisi Psk.Başak DALDA KİLECİ
► Çift ve Evlilik Terapisi Psk.Şeyma KOÇAK
► Çift Terapisi Nedir? Abdullah ÖZER
► Çift ve Evlilik Terapisi Psk.Büşra SEZİKLİ
► Çift- İlişki Terapisi Psk.Görkem ALBAN
► Evlilik ve Çift Terapisi Psk.Deniz AKINCI
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,984 uzman makalesi arasında 'Eşim/Sevgilim Olmadan Çift Terapisi Alabilir miyim?' başlığıyla benzeşen toplam 25 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ İçimizdeki Sarmaşıklar ÇOK OKUNUYOR Ağustos 2022
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


18:13
Top