2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Evlilik Öncesi Danışmanlık Nedir ?
YAZI #7773 © Yazan Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK | Yayın Kasım 2023 ÇOK OKUNUYOR
Evlilik Öncesi Danışmanlık Nedir?
Evlilik Öncesi Danışmanlık, çiftlerin evliliğe hazırlanmalarına yardımcı olan terapi türüdür. Bir evliliğe hazırlanmak, bir düğün planlamaktan daha fazlasını içerir. Her şeyden önce ilişkinin sürdürüldüğü sağlam temeller inşa etmeyi gerektirir.

Evliliğin erken dönemlerinde boşanma riski daha yüksek olduğu için erken korunma önemlidir. Evliliklerin yaklaşık %50'sinin boşanmayla sonuçlandığı ve birlikte kalan çiftlerin yaklaşık %15'inin ilişkilerini tatmin edici bulmadığı bir dönemde, çoğu evlilik öncesi danışmanlık sürecini tercih etmektedir.

Bir evlilik ilişkisi birçok avantaj sunar: bir tatmin ve istikrar temeli sağlar ve her eşin kendi potansiyeline ulaşmasına ve geliştirmesine yardımcı olabilir. Bir çift olarak hayat, ilişkinin dışındaki şeyler iyi gitmediğinde destek sağlar. Benzer şekilde, ilişkiler büyük bir tatmin, duygusal tatmin ve destek kaynağıdır.

Bu nedenle, Evlilik Öncesi Danışmanlık hizmeti arayan çiftler, gelecekteki sorunları önlemek isteyen ve uzun vadeli bir yola girmeden önce uygun uyumu sağlamak için mümkün olan her şeyi yapmaya istekli olan çiftlerdir. Bu insanlar boşanmanın veya ayrılığın sonuçlarını biliyorlar: fahiş yasal masraflar, yer değiştirme, velayet endişeleri, aile hayatı üzerindeki olası olumsuz etkiler ve yıkılan bir hayalin acısı.
Evlilik önce danışmanlık ne işe yarar?
Evlilik Öncesi Danışmanlık, eşinizle güçlü ve sağlıklı bir ilişki kurmanıza yardımcı olabileceği gibi, evlilik sırasında daha büyük sorunlara dönüşebilecek zayıflıkları belirlemenize de yardımcı olabilir. Bu nedenle bazı belediyeler, nikah töreni gerçekleştirmeden önce Evlilik Öncesi Danışmanlığın kanıtlanmasını ister. Bu süreçte ele alınan konulardan bazıları şunlardır: etkili iletişim biçimi, inanç ve değerler, kişilik özellikleri, evlilikteki roller, yakınlık ve cinsellik, ebeveynlik stilleri ve aile planlaması, aile ilişkileri, karar verme, cesareti yönetme, dikkat dağıtma, sınırlar, ekonomi…

Algılar fiziksel çekicilik, bir ilişki yanılsaması ve cinsel istekle gölgelendiğinde, bazı kişilerin seçtikleri partnerin önemli yönlerini gözden kaçırabileceğini unutmayın. Siz ve eşinizin ilişkiye kendi değerlerinizi, fikirlerinizi ve geçmişinizi getireceğinizi unutmayın. Eşler bu yönlerden her zaman uyumlu olmayacaktır. Ayrıca birçok insan, evliliğin duygusal, cinsel, sosyal ve finansal ihtiyaçlarını karşılayacağına inanarak bir ilişkiye girer. Bu her zaman böyle olmayacak. Evlilik Öncesi Danışmanlık sürecinde karşılıklı beklentileri tartışarak, siz ve eşiniz gelecekte birbirinizi daha iyi anlayabilir ve ilişki süresince ihtiyaç duyulabilecek terapötik hizmetlere karşı olumlu bir tutum geliştirebilirsiniz.

O halde Evlilik Öncesi Danışmanlık sürecinin bir çift olarak hayata hazırlanmalarına ve hayattaki en önemli kararlardan birini vermelerine yardımcı olduğunu söyleyebiliriz.

Evlilik başka bir insana güven dayalı uzun süreli bağlılıktır….
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yasemin BAĞRIAÇIK Fotoğraf
Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK
Konya (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK'ın Makale ve Yazıları
► Evlilik Öncesi Danışmanlık Psk.Dnş.Samet ÖNDER
► Evlilik Öncesi Cinsel Danışmanlık ve Rehberlik Psk.Yaşam YANARDAĞ ÇELİK
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Evlilik Öncesi Danışmanlık Nedir ?' başlığıyla benzeşen toplam 30 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bireysel Terapi Nedir ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Vajinusmus ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Depresyon ve Depresyonun Nedenleri ve Tedavisi ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Aldatma ve Nedenleri ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Acı Hatıra Travma Ocak 2017
► Psikoterapi Nedir? Ocak 2017
◊ Fly Yoga Nedir Kimler Yapabilir ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Emdr Terapisi Kasım 2023
◊ Çift Terapisi ve Faydaları ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Cinsel Terapi ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Yüzyüze mi Online mı ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Yalnızlık Kasım 2023
◊ Kaliteli Uyu, Mutlu Yaşa Kasım 2023
◊ Terapi Nedir ve Nasıl İlerler ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


09:33
Top