2007'den Bugüne 92,336 Tavsiye, 28,225 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Göbeğinizin Sebebi İnsülin Direnci Olabilir
YAZI #2271 © Yazan Dyt.Fatma Yıldız ARSLAN | Yayın Ekim 2014
(İNSÜLİN DİRENCİ )

İnsülin pankreas bölgesinden salgılanan bir hormondur. Yemek yiyince kanda artan kan şekerini düşürmek yani normale getirmek için salgılanır. İnsülin aynı zamanda kilo alma nedenidir. Kan şekerini hızlı yükselten yani glisemik indeksi yüksek besinleri fazla tüketmek kanda insülin hormonunun artmasına, çabuk acıkmaya, dolayısıyla kilo almaya ve hatta zor kilo vermeye sebep olur.

İnsülin hormonunun yeterince etkili olamamasına insülin direnci denir.insülin direnci arttıkça kan şekerinin hücreye girmesi için daha fazla insülin salgılanması gerekir. Böylelikle pankreas bezi çok çalışmaktan yorulur ve şeker hastalığının oluşmasına neden olur.

İnsülin hormonu yağ dokusundan yağların çözülmesini engelleyen bir hormondur. İnsülinin etkisi azaldıkça yağlar çözülür, kanda yağ asitleri artar ve dplayısıyla yağlanma da artar. YANİ İNSÜLİN DİRENCİ AZALDIKÇA KİLO VERMEYE DEVAM EDİLİR.




İNSÜLİN DİRENCİNİN BELİRTİLERİ ŞUNLARDIR

Kadınlarda kalça ve göbekte; erkekte göbekte yağlanma
Hızlı kilo alma, zor kilo verme,
Sık sık acıkma doymama,
Tatlıya düşkünlük
Terleme
Performansta azalma
Yemekten sonra uyuklama
Unutkanlık, yorgunluk ve halsizlik

İNSÜLİN DİRENCİNİN GÖRÜLME RİSKİ orta yaşın üzerindekilerde, gestasyonel gebelik (hamilelikle yükselen kan şekeri) görülenlerde, beden kitle indeksi (boy/ağırlık oranı) 25-26 nın üzerinde olanlarda,açlık kan şekeri yüksek olanlarda, tansiyonu yükselenlerde, kilosu fazla olanlarda, ailesinde şeker hastalığı görülenlerde daha sık görülmektedir.

STRES VE DEPRESYON,UYKUSUZLUK, ÜZÜNTÜ, SIKINTI, KRONİK KARACİĞER HASTALIĞI, SİGARA, ALKOL, YÜKSEK KARBONHİDRATLI YİYECEKLERİ SIK TÜKETMEK, FAST FOOD ALIŞKANLIKLARI,HAREKETSİZ YAŞAM, AŞIRI ÇAY KAHVE VE KOLA VE MİGREN GİBİ DURUMLAR İNSÜLİN DİRENCİNİN ARTMASINA NEDEN OLURLAR.

Bunun yanısıra insülin direncinin yüksek olması da bazı hastalıkların oluşmasına zemin hazırlamaktadır.

İNSÜLİN DİRENCİNİN YÜKSEKLİĞİNDE BAŞTA ŞEKER HASTALIĞI, ŞİŞMANLIK, ERKEN YAŞLANMA, HİPERTANSİYON, YÜKSEK KOLESTEROL, GÖBEK (ÖZELLİKLE KADINLARDA KALÇA) YAĞLANMASI, UYKU APNESİ, DEPRESYON, KARACİĞER YAĞLANMASI, POLİKİSTİK OVER SENDROMU VS GİBİ BİRÇOK HASTALIĞIN OLUŞMASINA NEDEN OLDUĞU BİLİNMEKTEDİR. O HALDE DÜZGÜN BİR FİZİĞE SAHİP OLMAK , DAHA GEÇ YAŞLANMAK, KAN DEĞERLERİMİZİ DÜZELTMEK VE HATTA GENEL SAĞLIĞIMIZDA DAHA İYİ SONUÇLARA ULAŞMAK İSTİYORSAK İNSÜLİN DİRENCİMİZİ ÖLÇTÜRMELİ VE YÜKSEKSE DÜŞÜRMELİYİZ. BUNUN İÇİN DE İNSÜLİN DİRENCİNİ DÜŞÜRECEK SİZE ÖZEL HAZIRLANMIŞ VE HAYATINIZ BOYUNCA SİZİ ZORLAMADAN YAPABİLECEĞİNİZ , GLİSEMİK İNDEKSİ DÜŞÜK BESİNLERDEN OLUŞTURULMUŞ BİR DİYET UYGULAMALI VE MUTLAKA DÜZENLİ EGZERSİZ YAPMALIYIZ.
     1 Beğeni    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Dyt.Fatma Yıldız ARSLAN'ın Yazıları
► Ir(İnsülin Direnci) ve Beslenme Dyt.Aziz KILINÇ
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Göbeğinizin Sebebi İnsülin Direnci Olabilir' başlığıyla benzeşen toplam 88 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


11:17
Top