2007'den Bugüne 92,356 Tavsiye, 28,228 Uzman ve 19,984 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



İçimizdeki Karanlık Şehrin Arka Sokakları
YAZI #6348 © Yazan Psk.Asena Merve ERGUN | Yayın Şubat 2020
Rüyalarımda zaman zaman; dişlerimin kırılıp döküldüğünü, parçalara ayrıldığını görürüm. Üstelik her seferinde aynı rüyayı görmek de tuhafıma gider. Durdum düşündüm neden hep aynı rüyayı görüyorum? Bedenim, ruhum bana bir mesaj vermeye mi çalışıyor? Sonra bu çağrıya kulak vermeye karar verdim. Bulduklarıma çok şaşırdım.
Önce “Diş” kelimesinin aklıma ilk getirdiği şeyi düşündüm. “Sağlamlık” kelimesi hiç tereddütsüz dökülüverdi. Sonra ipin ucunu bir tuttum ki sormayın beni nerelere götürdü. Meğer o dişler kendimi küçük bir kız çocuğu gibi savunmasız ve güvende hissetmediğimde dökülen benliğimmiş. Kendimle mücadelemmiş… Korkularım, kaygılarım bilinçaltımın sansüründen ancak dişlerin dökülmesi yoluyla gün yüzüne çıkabiliyormuş.
İçimizdeki şehirlerin arka sokakları karanlık. Belediye daha oralara sokak lambası koymamış, hiç çalışmıyor bu belediye. Her insan biraz sır, biraz dipsiz kuyu… Rüyalarımız da bu dipsiz kuyuda neler var neler yok şifreli mesajlarla bize iletmeye çalışan isimsiz şövalyeler. Altta bir yerde sizi huzursuz eden bir şeyler olduğunu bir şekilde bildiğiniz ama ne olduğunu kestiremediğiniz anlarda rüyalarınıza bir göz atın dostlarım. Size bambaşka sansürlerle, gizli kapaklı şifrelerle ne anlatılmak istendiğini keşfedin.
Sigmund Freud’un bir dönem hastası olan Elizabeth Von R. Serbest Çağrışım Yöntemi’ nin günümüze gelmesine ışık olan bir isim. Yukarıda bahsettiğim karanlık sokaklarımıza sokak lambasını dikmemizi sağlayacak yöntemlerden bir tanesi de Serbest Çağrışım Yöntemi’ dir. Bu yöntemde hiçbir engelleme, yargılama olmaksızın zihni serbest bırakmak, akla gelenleri bir sel gibi, geldiği şekliyle, olduğu gibi bırakmak ve bizi götürdüğü yere hayretle bakakalmak suretiyle kendi dehlizlerimizde keşfe çıkmak mümkün görünüyor. Çok uzun cümle kurdum kendim de iki kere okumak zorunda kaldım. Kesin arka karanlık sokaklardan çıkıp gelen bir cümle bu. İncelemek lazım.
İnsanoğlunun yapıp yapabileceği en güzel, en heyecanlı ve en zorlu yolculuğun kendi şehrinde, bilmediği yönlerini keşfetmek olduğunu düşünüyorum. Bu heyecanlı yolculukta keşfettiklerinize hem çok şaşıracak, hem de kendinizi tanımanın tadına bir kere vardıktan sonra bir daha bırakamayacaksınız. Herkese iyi yolculuklar diliyorum ; )
Asena Merve ERGUN
Uzman Klinik Psikolog
Bilgi ve Randevu İçin: @psikologasenaergun /05360570790
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Asena Merve ERGUN Fotoğraf
Psk.Asena Merve ERGUN
İstanbul (Online hizmet de veriyor)
Klinik Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi8 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Psk.Asena Merve ERGUN'un Yazıları
► İçimizdeki Çatışmalar Psk.Seda Nur BİLİCİ
► İçimizdeki Barış: Şefkat Psk.Funda DOĞAN
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,984 uzman makalesi arasında 'İçimizdeki Karanlık Şehrin Arka Sokakları' başlığıyla benzeşen toplam 13 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
◊ Stockholm Sendromu Şubat 2020
◊ Uyumlu Bir Cinsel Yaşam Şubat 2020
◊ Erken Boşalma Nedir? Şubat 2020
◊ Vajinismus Nedir? Şubat 2020
◊ Canım Oksitosinim Şubat 2020
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


22:26
Top