2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Cinsel İsteksizlik
YAZI #7749 © Yazan Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK | Yayın Kasım 2023
Cinsel istek söndüğünde ne yapmalı?
Cinsel istek neden zamanla biter? Canlandırmak için ne yapılabilir? Bu yazıda, sorunu çözmenize yardımcı olmaya çalışıyoruz.



İlişkinin başlangıcında seks her yerde veya her zaman gerçekleşebilir. Bu cinsel kimya , çiftin daha güçlü bir duygusal bağ oluşturmasına yardımcı olan sütunlardan biridir. Ancak yıllar geçtikçe, okşamalar azalır, öpücükler seyrekleşir ve bir zamanlar canlı ve sabit olan arzunun alevi söner.
Birçok çift cinsel ilişki yaşamadan aylarca yaşayabilir veya sonunda bir ilişkileri olduğunda bu eskisi gibi zevkli olmaz. Chicago Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma, birlikte yaşayan Amerikalı çiftlerin %15'inin 2 ila 6 ay arasında seks yapmadığını buldu .
Psikologlara göre cinsel istek azalması çok yaygın ve birçok faktöre bağlı olarak ortaya çıkıyor. Bunlar arasında başlıcaları şunlardır:
• aile rutini
• finansal problemler
• Çocukların gelişi
• Yüksek iş yükü
• Stres
• Hormonal dengesizlik
• Kötü iletişim
• Diğerini baştan çıkarmak için az zaman
• Elektronik cihazların aşırı kullanımı
• Partnerlerden birinde başka bir cinsel işlev bozukluğunun bulunması
• Cinsel tabular
• Toplum baskısı
• Yanlış bilgiler
• Bedenini tanımama
İyi haber şu ki, arzu eksikliği her zaman sevgisizlik veya bir ilişkinin sonu anlamına gelmez. Kor olmuş ateş tekrar alevlenebilir. Her şey onu istemeye ve doğru stratejileri aramaya bağlı.

Cinsel istek nasıl geri kazanılır?
Durumu tersine çevirmek için, cinsel arzunun sürekli olarak körüklenmesi gerektiği dikkati çekiyor.
Çift, yeniden bağlantı kurmak ve cinselliği teşvik eden deneyimler aramak için çaba sarf etmelidir. Bazı stratejilerin uygulanması kolaydır ve cinsel isteği artırmada oldukça etkili olabilir:
1. Bedeninizi ve zevk noktalarınızı bilin: Öncelikle birey kendi bedenini tanımalıdır. Bilmediğimiz birşeyden zevk alamayız ve partnerimize bunu öğretemeyiz.
2. Partnerinizle konuşun. İlk adım, konu hakkında açık bir konuşma yapmaktır. Ona nasıl hissettiğini ve yakınlık sırasında ne yapmak istediğini sorun. Her birinizin kusurları belirleyebilmesi ve çözümler önerebilmesi çok önemlidir.
3. Bir teknoloji detoksu sunun . İnsanlar birbirine o kadar bağlı ki artık birbirlerine bakacak zamanları yok. İlişkinizde seksi kaçırıyorsanız, partnerinizle birlikteyken dijital birdetoks yapmayı deneyin. Birlikte sohbet etmenin, birbirinizi okşamanın zevkini yeniden keşfetmek için telefonları, televizyonları ve tabletleri kapatacak bir program oluşturun. Boşluk verirseniz, seksin doğal olarak geleceğini göreceksiniz.
4. Fiziksel görünümünüze dikkat edin . Uzun süren rutin bir ilişkide, birçok insan görünüşlerini önemsemeyi bırakır. Kilo alıyorlar, artık spor yapmıyorlar, güzel görünmeyi bırakıyorlar. Bu, benlik saygısı ve bir çiftin hayatı üzerinde bir etkiye sahiptir . Hepimiz onlarla ilgilenen biriyle birlikte olmayı severiz. Hareketsizseniz / veya spora geri dönmek için iyi bir zaman. Düzenli fiziksel aktivitenin, seks yapma arzusuna yansıyan genel iyilik hali üzerinde olumlu bir etkisi vardır. Ayrıca, kas gücünü artırır, stres seviyelerini azaltır ve esnekliği artırır. Tüm bu faktörler, seksten daha iyi zevk almanıza yardımcı olur. Kadınlar bakıldıkça erkekler baktıkça arzular…
5. İlişkiyi yatak dışında geliştirin. Diğer alanlarda bağlantı iyi değilse, seksin olması pek olası değildir. Diğer herşey yolunda olmalı ki cinsellik arzulanabilir hale gelsin. Birlikte eğlenmek, birbirinize hoş davranmak ve ikinizi de ilgilendiren konuları tartışmak için zaman ayırmak önemlidir. Bu zamanlardaki sevgi ve dokunuş, partnerinizle tutku ateşini tutuşturmaya yardımcı olacaktır. Erkeğin cinsel döngüsü erotizm ile (yatakta) başlar; kadının cinsel döngüsü romantizm ile başlar, döngü bir yerde kırılmalıdır.
6. Kendinizi kıyaslamayın. Her çift bir dünyadır. Bazıları haftada çok seks yapmaktan mutlu olurken, diğerleri daha az seks yapmaktan mutludur. Önemli olan, her iki tarafı da bir arada ve mutlu bırakabilecek bir denge bulmaktır. Bu cinsel karşılaşmanın kalitesine odaklanın. Fantaziye yatırım yapın, hayal gücünüzü kullanın ve eğlenceyi yeniden alevlendirmek için duyularınızı harekete geçirin. İlişki için de ya da bireysel olarak fantazileri günlük rutininize dahil edin.




Okşamalar ilişki kadar önemlidir, ön sevişme değildir. Cinselliğimizin tadını çıkarmak için birden fazla seçenek var: masajlar, bakışlar, öpücükler, şifreli mesajlar, randevulaşmalar… tüm bunlarla birlikte bir cinsel terapistten randevu almayı unutmayın…
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yasemin BAĞRIAÇIK Fotoğraf
Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK
Konya (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK'ın Makale ve Yazıları
► Kadınlarda Cinsel İsteksizlik - Cinsel Soğukluk Dr.Psk.Dnş.Ayavar Cem KEÇE
► Cinsel İsteksizlik - Cinsel Soğukluk Psk.Bayram ŞİMŞEK
► Cinsel İsteksizlik Psk.Arzu BEYRİBEY
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Cinsel İsteksizlik' başlığıyla benzeşen toplam 22 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bireysel Terapi Nedir ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Vajinusmus ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Depresyon ve Depresyonun Nedenleri ve Tedavisi ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Aldatma ve Nedenleri ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Acı Hatıra Travma Ocak 2017
► Psikoterapi Nedir? Ocak 2017
◊ Fly Yoga Nedir Kimler Yapabilir ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Evlilik Öncesi Danışmanlık Nedir ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Emdr Terapisi Kasım 2023
◊ Çift Terapisi ve Faydaları ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Cinsel Terapi ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Yüzyüze mi Online mı ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Yalnızlık Kasım 2023
◊ Kaliteli Uyu, Mutlu Yaşa Kasım 2023
◊ Terapi Nedir ve Nasıl İlerler ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


15:18
Top