2007'den Bugüne 92,323 Tavsiye, 28,223 Uzman ve 19,980 Bilimsel Makale
Site İçi Arama
Yeni Tavsiye Ekleyin!



Erken Boşalma
YAZI #7750 © Yazan Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK | Yayın Kasım 2023
Erken Boşalma kader mi ?
Erken boşalma kaçınılmaz son değildir! Bu bir hastalık değil, etkili uzun vadeli çözümleri olan bir cinsel işlev bozukluğudur.


Erken boşalma sorunu
Bir seksolog olarak, erken boşalmadan (PEE) muzdarip ve boşalmalarını geciktirmek için birçok yöntemi denedikten sonra danışan erkeklerde uzun vadede çok az veya etkili olmadığı kanıtlanmış çözümler görüyorum. Geciktirici spreyler, macunlar, antidepresan ya da kaygı bozukluğu gibi psikiyatrik ilaçlar… Fizyolojik bir bozukluk olduğu düşünülerek ürologların ve daha sonra psikiyatrların polikliniklerinin kapısını çalıyorlar…
• Bir cinsel terapiste danışma süreci , küçültücü ve zor gelebilir. Danışmaya cesaret edemedikleri için, partnerlerini getiremedikleri için utanç duygusu, yargılanma korkusu, hatta güçsüz hissedebilirler…
• Yavaş yavaş bu işlev bozukluğu kök salıyor ; cinsellikten kaçınma, ereksiyon problemi, partnerde cinsel isteksizlik gibi başka bozukluklara sebep oluyor…
Zamanla, çok fazla başarısız yöntem denedikten sonra bir çıkıç yolu bulmayarak çaresizlik içinde seksten kaçınmaya kadar ilerleyebilir. Erken boşalma bozukluğu olan kişiler danışmaya gerçek bir psikolojik ıstırap içinde, genellikle duygusal başarısızlık içinde geliyorlar; aşağılanma, ketlenme, hatta depresyon hissi ile…
2022'de erken boşalma hala tabu bir konu çünkü medyada ve pornografik sitelerde alkışlanan performans cinselliği klişelerinden uzağız.
Erkeklerin sınırlarını kaldırmanın ve onları her zaman zirvede olmaları gereken bir cinsellik imajının ağırlığından kurtarmanın zamanı geldi. Cinsellik uzun, sakin bir nehir değildir . Erkeklerin de "Aşağıdaki Erkekler" gibi hissetmeden baskıyı bırakma, sertleşme bozukluğu yaşama, arzu duyma hakları vardır... yeni her erkeğin zaman zaman bu tür başarısızlıklar yaşaması doğaldır, her zaman saat gibi tıkıt tıkır işleyen bir cinsellik yoktur.
Zihniyetler kendilerini "fallik" dayatmanın, yani erkek cinsiyetine erotik değil narsistik aşırı yatırımın ve birinin erkekliğini kanıtlama zorunluluğunun ağırlığından kurtarmalıdır. Cinsellik erkekliği kanıtlamanın bir yolu değildir…
Erken boşalma bozukluklarını tedavi etmek mümkün!
Danışanların ve eşlerine, bir yanda vücudun hafızasını yeniden kodlayarak ve yeniden eğiterek, insanı aşırı uyarılmanın yönetimi konusunda yeniden eğiten psiko-bedensel bir yöntem sunulur. Kaslardaki kaybedilmiş ya da hiç ele geçirilmemiş kontrolü sağlamak amaçlı beden egzersizlerinin eşlik ettiği bir psiko-eğitim uygulanır.
Yöntemin amacı, boşalmayı kontrol etmeyi ve hazzı kalıcı hale getirmeyi öğrenmek için yeni beceriler ve psiko-bedensel mekanizmalar yerleştirmektir.
Buna ek olarak, geri dönüşü olmayan kırmızı uyarma bölgesinden hemen önce boşalma kanalını bloke eden nefes alma teknikleri öğrenilir.

Erken boşalma bir hastalık değildir
Belli bir heyecan düzeyine ulaşıldığında tetiklenen bir reflekstir.
Beyler bilin ki her üç erkekten biri ülkemizde her 10 erkekten 6’sı erken boşalma bozukluklarından mustariptir, bu erektil disfonksiyon bozukluğunun önündeki sırada en yaygın erkek cinsel bozukluğudur. Bu bir patoloji değil, yüksek-heyecanla baş etme zorluğuyla bağlantılı bir erkek cinsel disfonksiyonudur.
Erken boşaldığımızı ne zaman söyleyebiliriz? Boşalmayı 10 dakikadan fazla kontrol edemediğinizde erken boşaldığınızı söyleyebilirsiniz. Burada erkek heyecanını kontrol edemez ve boşalır, bazen cinsel birleşmeden önce bile, istemsiz olarak gerçekleşir.
Erken Boşalma Nedenleri Nelerdir?
Her danışanı kendi dinamiği içinde değerlendirmek gerektiğine ek olarak başlıca erken boşalma problemleri şunlardır;
• Öncelikle cinselliğin başlangıcında "kötü öğrenme"ler olduğunu söyleyebiliriz.
• Duygusal zorluklar, anksiyete bozuklukları, aşırı duyarlılık, hiperaktivite
• Depresif bir durum, cinsel veya ilişkisel travma
• Cinsel tabular… vb

Sonuçları nelerdir ?
İnsan hayatında cinsellik önemli bir yere sahiptir. Bununla birlikte toplumumuzda cinsellik hala bir tabu ya da güç ve performansın simgesi olarak görülmektedir.
Sonuç olarak, bu baskıların ağırlığı altında, güç ve erkekliğin simgesi olduğu bir dünyada, erkekler utandıklarını, "normal" hissetmediklerini sözlü olarak dile getiriyorlar.
Çoğu zaman erkek kimliklerini sorgularlar, özsaygılarını ve özgüvenlerini kaybederler, bunu narsistik bir yara, erkek kimliklerine bir saldırı olarak deneyimlerler. Partnerlerini tatmin edememekten, partnerleriyle paylaşılan bir çiftleşmeyi yaşayamamaktan kendilerini suçlu, aşağılık hissederler ve acı çekerler .
Zamanla, erken boşalma bozukluğunu şiddetlendiren bir stres ve başarısızlık mekanizması oluşur. Yavaş yavaş, cinsel eylem, ondan vazgeçmek veya herhangi bir romantik ilişkiden kaçınmak anlamına gelse bile endişe uyandırır .

Çift için sonuçları nelerdir?
Cinsellik çift içinde bir gerilim kaynağı haline geldiğinde kalıcı bir ilişki kurmak zordur. Kadınlar genellikle partnerlerini incitmemek için duygularını ifade etmeye cesaret edemezler. Her ikisinde de hayal kırıklıkları birikir ve ilişki yavaş yavaş sönerek çiftin uyumunu tehdit eder.
Hayatta kalan çiftler, sorunu birlikte aşmaya karar verenlerdir. Kadının duruşu önemlidir, böylece erkeğinin sorunu üzerinde çalışmayı kabul etmesi ve bundan kurtulmasına destek olmalıdır. .
Boşalmayı geri tutmayı öğrenmek için hangi çözümler?
Çözümler var evet ama mucize gibi gösterilen çözümlerden sakının. Çeşitli psiko-davranışsal yaklaşımları daha iyi uzun vadeli sonuçlar sağlar. İlaç tedavileri ve uyuşturucular erken boşalmanın üstesinden gelecek bir çözüm değildir. Ancak rehabilitasyon ve terapi sırasında boşalma refleksini yavaşlatmaya yardımcı olabilir, bu nedenle çoğu zaman büyük yan etkileri vardır ve bu nedenle uzun vadeli bir çözüm olamaz.
En önemli şey mekanizmalar üzerinde çalışmak ve onları kesin olarak düzeltmek için yeniden eğitmektir .
• Önemli olan heyecan seviyelerini bilmek, ejakülasyon reflekslerini değiştirmektir. Sarı alarm, dur ve devam et yöntemi etkilidir. Ancak bu teknik yeterli değildir ve erken boşalma mekanizmasını kalıcı bir şekilde değiştirmemesi gibi sakıncaları vardır.
• Bozukluğa neden olan altta yatan nedeni temizlemek
• Nefes ve rahatlama egzersileri
• Aşk oyunları
• Diğer davranışları da değiştirmek
• Sonuç değil süreç odaklı olmayı öğrenmek, birlikte kullanıldığında uzun süreli ve kalıcı tedavi sağlanabilir.
Kendinizi izole etmemeniz ve bir cinsel terapiste danışmanız önemlidir .

Çözüm hazdan kaçmak değil hazda kalabilmek….
Tatlı kaşıkları daha ufak lokmalarla daha fazla haz yaşayabilmek için küçüktür….
     Beğenin    
Facebook'ta paylaş Twitter'da paylaş Linkin'de paylaş Pinterest'de paylaş Epostayla Paylaş
Yazan Uzman
Yasemin BAĞRIAÇIK Fotoğraf
Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK
Konya (Online hizmet de veriyor)
Uzman Psikolog
TavsiyeEdiyorum.com Üyesi2 kez tavsiye edildiİş Adresi Kayıtlı
Makale Kütüphanemizden
İlgili Makaleler Uzm.Psk.Yasemin BAĞRIAÇIK'ın Makale ve Yazıları
► Erken Boşalma- Denetimsiz Boşalma Psk.Dnş.Fatih FİDAN
► Erken Boşalma (Erken Boşalıyorum) Psk.Bayram ŞİMŞEK
► Erken Boşalma Psk.Mehmet CAN
► Erken Boşalma Nazlı ÇALIŞKAN
► Erken Boşalma Dr.Psk.Dilek AKGÜL
► Erken Boşalma Psk.Kamil DEMİR
TavsiyeEdiyorum.com Bilimsel Makaleler Kütüphanemizdeki 19,980 uzman makalesi arasında 'Erken Boşalma' başlığıyla benzeşen toplam 32 makaleden bu yazıyla en ilgili görülenleri yukarıda listelenmiştir.
► Bireysel Terapi Nedir ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Vajinusmus ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Depresyon ve Depresyonun Nedenleri ve Tedavisi ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Aldatma ve Nedenleri ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
► Acı Hatıra Travma Ocak 2017
► Psikoterapi Nedir? Ocak 2017
◊ Fly Yoga Nedir Kimler Yapabilir ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Evlilik Öncesi Danışmanlık Nedir ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Emdr Terapisi Kasım 2023
◊ Çift Terapisi ve Faydaları ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Cinsel Terapi ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Yüzyüze mi Online mı ? ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
◊ Yalnızlık Kasım 2023
◊ Kaliteli Uyu, Mutlu Yaşa Kasım 2023
◊ Terapi Nedir ve Nasıl İlerler ÇOK OKUNUYOR Kasım 2023
Sitemizde yer alan döküman ve yazılar uzman üyelerimiz tarafından hazırlanmış ve pek çoğu bilimsel düzeyde yapılmış çalışmalar olduğundan güvenilir mahiyette eserlerdir. Bununla birlikte TavsiyeEdiyorum.com sitesi ve çalışma sahipleri, yazıların içerdiği bilgilerin güvenilirliği veya güncelliği konusunda hukuki bir güvence vermezler. Sitemizde yayınlanan yazılar bilgi amaçlı kaleme alınmış ve profesyonellere yönelik olarak hazırlanmıştır. Site ziyaretçilerimizin o meslekle ilgili bir uzmanla görüşmeden, yazı içindeki bilgileri kendi başlarına kullanmamaları gerekmektedir. Yazıların telif hakkı tamamen yazarlarına aittir, eserler sahiplerinin muvaffakatı olmadan hiçbir suretle çoğaltılamaz, başka bir yerde kullanılamaz, kopyala yapıştır yöntemiyle başka mecralara aktarılamaz. Sitemizde yer alan herhangi bir yazı başkasına ait telif haklarını ihlal ediyor, intihal içeriyor veya yazarın mensubu bulunduğu mesleğin meslek için etik kurallarına aykırılıklar taşıyorsa, yazının kaldırılabilmesi için site yönetimimize bilgi verilmelidir.


08:38
Top